/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Villanyautóként is lenyűgöző a Citroën DS

2021. július 30. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

A brit Electrogenic közkedvelt klasszikus típusok elektromossá alakításával foglalkozik, legújabb projektjük pedig egy Citroën DS volt. A DS innovatív szellemisége miatt tökéletes alanynak bizonyult arra, hogy modern, emissziómentes hajtáslánccal vértezzék fel és újra bevezessék a 21. századba.

Az Electrogenic nem nyúlt az ikonikus vonalvezetésű karosszériához, csupán a 2 literes benzinmotor helyére egy villanymotort szerelt be, s talált helyet az akkumulátornak is. A mágneses szinkronmotor 89 kW/120 LE teljesítményű, nyomatéka pedig 235 Nm, így erősebb a gyári blokknál, nem beszélve arról, hogy semennyi káros anyagot sem bocsájt ki. A szakemberek igyekeztek minden eredeti alkatrészt megtartani, így a villanymotor az erejét az első kerekeknek adja át, mégpedig az eredeti ötfokozatú kézi váltón keresztül.

A villanymotort egy 48,5 kWh kapacitású akkumulátor látja el energiával, a hatótávolság pedig körülbelül 225 kilométer. A mellékelt töltővel a telep körülbelül 2 óra alatt feltölthető.

A Citroën DS szenzációs újítása volt a repülő szőnyeg érzést nyújtó hidropneumatikus rugózás, amelyet az Electrogenic ugyancsak meghagyott. A mechanikus olajpumpát azonban kicserélte elektromosra, amely még kifinomultabb és csendesebb működést eredményezett.

Kívülről egyébként a benzines és az elektromos DS csak tüzetes vizsgálattal különböztethető meg egymástól. A villanyhajtású modellről hiányzik a kipufogóvég, s egy „DS EV electronique” felirat is árulkodik az emissziómentes hajtásláncról.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/