/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Vajon mi látható a fotón?

2015. július 03. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az alábbi olasz sportautóból mindössze egyetlen darab készült még 1989-ben. A két ülés mögött található V12-es motorja két turbót kapott, így 750 lóerő leadására képes, míg végsebessége meghaladja a 350 km/órát. Vajon mi lehet ez?

Egy Ferrari Testarossából átalakított Testa D’Oro Colani látható az alábbi fotókon.

Aki nem hallott még róla, eláruljuk, hogy a rémségből mindössze egyetlen példány készült 1989-ben azzal a céllal, hogy a hátuljába rakott 5.0 literes – Lotec tuningos – biturbó V12-es motor segítségével sebességrekordot állítsanak fel az olaszok.

A 6400-as fordulaton 750 lóerőt és 5000-en 900 Nm-t teljesítő egységgel sikerült is 351 km/órát elérni még a felszerelt katalizátor ellenére is, melyben nagy szerep jutott a lapos, de végtelenül kerek formának – bár épp ez adta az autó csúnyaságát is.

A prototípusnak megmaradt négykerekűt most Maranellóban próbálnak értékesíteni 1,52 millió euróért cserébe – ez nagyjából 470 millió forintnak megfelelő összeg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/