/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A 25 éves, évi 11 kilométert futott Testarossa

2015. november 22. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Új gazdát keres egy hibátlan állapotban megőrzött 1990-es gyártású Ferrari Testarossa. Az olasz sportautóért 87 millió forintnyi kanadai dollárt kérnek, amiért cserébe egy csupán 276 kilométert futott makulátlan négykerekű jár minden tartozékával.

Talán bátran kijelenthetjük, ilyen Ferrari Testarossa nincs még egy a világon.

A tűzvörös, bézs belsős szépséget ugyanis a modellciklus vége felé, 1990-ben gyártották (egyébként 84-től 91-ig készült összesen 7000 példányszámban), s az eltelt negyed évszázad óta mindössze 172 mérföldet, vagyis nem egészen 276 kilométert tekertek órájába.

Ennek és a normál körülmények között történt tárolásnak köszönhetően az ágaskodó paripa hibátlan állapotnak örvend kívül-belül egyaránt, aminek persze meg is kérik az árát, ugyanis a kanadai Ferrari Maserati Quebec szalon 399 900 kanadai dollárért hirdeti a szépséget. Ez átszámítva 87 millió forintnak felel meg.

Bár aki meg fogja venni, minden bizonnyal nem fog sokat hozzáadni a megtett út számlálójához, azért nem árt megemlékezni róla, hogy a ritkaság motorterében egy 12 hengeres aggregát dolgozik 390 lóerővel, ami elég ahhoz, hogy egy ötsebességes váltóhoz kapcsolva, a hátsó kerekeket tekerve álló helyzetből 5,3 másodperc alatt érje el a százas tempót, s meg se torpanjon 290 km/óráig.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/