/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A 324 millió forintos Ferrari

2016. augusztus 13. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem sok autóról mondható el 6 éves korára, hogy többet ér, mint újonnan, márpedig az alábbi, 138 kilométert futott Ferrari 599 GTO-ra ez igaz. Majdnem annyiba kerül millió forintban, mint amennyi a végsebessége.

Ahogy telik az idő, úgy érnek egyre több pénzt a nyers, szívó egységgel szerelt sportautók. Amikor 2010 áprilisában bemutatta a Ferrari az 599 GTO-t, az olasz márka leggyorsabb modelljének számított a maga 670 lóerős szívó V12-esével, aminek köszönhetően 3,3 másodperc alatt katapultál százra, míg végsebessége 335 km/óra. Az autót annyira finomra hangolták az olaszok, hogy a sokak által tökéletesnek tartott Ferrari Enzo idejére is egy másodpercet vert a Fioranói gyári tesztpályán.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy mindössze 599 darabot készítettek belőle az olaszok, már érthető, hogy az újkorában is 110 millió forintot kóstáló modell alig 86 mérföldet (138 kilométert) futott, makulátlan állapotú példánya miért került fel az internetre 900 ezer angol fontért. Ez átszámítva 324 millió forint.

A legdurvább orrmotoros Ferrari természetesen az ágaskodó paripa védjegyének számító Rosso Corsa pirosban pompázik, jobbkormányos és még a gyári bőröndkészlet is megvan hozzá. Mindenesetre első tulajdonosa elég magabiztos, ha ennyi pénzért áruba merte bocsátani a ritkaságot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/