/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A ’80-as évek rettegett Porschéje

2018. július 28. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Valaki olyan megtiszteltetésben részesülhet hamarosan egy aukción, hogy egy legendás, Le Mans-t és Daytona 24 órás versenyt nyert Porsche 962-t vihet haza. A ’80-as évek végét uraló versenyautó hibátlan állapotnak örvend, pedig sok kilométer van a háta mögött.

Talán a Porsche versenytörténetének egyik legsikeresebb modelljének nevezhetjük a 962-es példányt, amely az 1980-as évek közepétől végéig uralta a versenypályákat.

A német csodajárgány kétszer egymás után diadalmaskodott a Le Mans-i 24 órás versenyen Derek Bellel (valamint Hans Joachim Stuckkal és Al Holberttel) a volánnál, valamint ötször a Daytona 24 órás viadalt is megnyerte – utoljára szintén Bellel, illetve csapattársaival, John Andrettivel és Bob Wollekkel a fedélzeten. Végül ez bizonyult a 108-as kasztnikódú (962-108C-2) autó utolsó világhírű győzelmének, de több kisebb szériában is elsőként végzett, mint például a WSC (World Sportscar Championship – kétszer is) vagy épp az IMSA GT bajnokság.

Végül 1989-ben, az ötvenedik győzelmét, egyúttal négy és fél évnyi sikeres szereplést követően nyugdíjazták – ami hatalmas szó, tekintve a versenyautók folyamatos fejlődését és amortizációját. Egész pontosan a Palm Beach GP-t és a Porsche Cup USA versenyét még megnyerték vele – néhány átalakítást és fejlesztést követően – ezek után viszont már csak kiállításokra és promóciós eseményekre vitték el, így állapota továbbra is kiváló – még az eredeti Miller/BF Goodrich matricázás is megtalálható rajta.

Hogy mindez mennyit ér egy gyűjtőnek? Az hamarosan kiderül a Mecum Monterey-ben (Kalifornia államban található) esedékes árverésén augusztusban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/