Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Mercedes X-osztályból lett kempingautó

2019. január 04. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ha valaki vakációzáson töri fejét, de prémium kempingautóra van szüksége, egy német cég készséggel készít főző- és lakórészt a Mercedes-Benz X-osztályához. A platóra szerelt kabinban található konyha, fekhely és még a vezetőfülkével is összeköttetésben áll.

Nem egy hatszemélyes lakóbusz, de munkába, terepre és kempingezni járni vele egyaránt lehetséges.

Ilyen lett a német Matzker Mercedes-Benz X-osztály átalakítása, melynek során a plató helyére egy kabint szerelt a cég. Mivel nem akartak túlzásba esni, nem egy hatalmas fülke került hátra, hanem egy nyitható tetővel ellátott megoldást választottak. Kívül négy nyitható ablak engedi be a fényt, valamint egy felfelé nyíló ajtón keresztül nyerhetünk bebocsátást.

Belül ipari fémekkel, kemény konyhalappal, illetve különböző szövetanyagokkal találkozhatunk. A konyhában van gáztűzhely, mosogató és természetesen hűtőgép is. A temérdek zárható fiókban bármit tárolhatunk, a mellettük található ülőgarnitúra pedig pillanatok alatt ággyá alakítható. Ráadásul a vezető fülkébe úgy is átjuthatunk, hogy nem kell kiszállni. Amennyiben több fekhelyre volna szükség, az opcionálisan választható felső ágy is beszerelésre kerül. Egy hiányossága azért akad az autónak: fürdőszoba sajnos nincs benne.

Hogy ne csak aszfalton, de terepen se legyen gondunk az autóval, a Matzker nagyobb rugókat és gátlókat szerel az X-osztály alá, illetve manuálisan zárható hátsó differenciálművel szereli azt. Aki nagyobb utakra is tervezne, az örülni fog a tetőre szerelhető napelem, a teljesértékű pótkerék, a melegvízrendszer és a nagyobb üzemanyagtartály lehetőségének. Ezek azonban mind feláras tételek.

A cég egyébként legkevesebb 89 900 euróért (mintegy 28,9 millió forintért) alakítja át a donor Mercedes pickupot, de a minden hájjal megkent példányért már 180 ezret (57,8 millió forintot) is elkér a cég.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

A nap képe

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!