/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a 120. évfordulós AC Cobrák

2021. március 09. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

Százhúszadik születésnapját ünnepli a brit AC Cars, amely alkalomból egy 12 darabra limitált különleges sorozat készül a legendás Cobrából. A kocsik mindegyike egyedi építésű, külön sorozatszámot viselő darab lesz, 6,2 literes kompresszoros V8-as motorral és versenycsíkokkal.

A 12 Cobra az AC Cars 12 évtizednyi működésének állít emléket, amely számos mérföldkövet hozott. Száz évvel ezelőtt például egy AC modell volt az egyetlen, amelyiknek sikerült 1 óra alatt 100 mérföldet megtennie, de említhető a szuperkönnyű AC Ace az 50-es évekből, amely a híres AC Cobra megszületéséhez vezetett a 60-as években. Jelen évtized minden bizonnyal a nyolchengeres belső égésű motorok hattyúdalát hozza majd el, így mivel is lehetne találóbban ünnepelni, mint a legendás V8-as AC Cobrával.

A speciális AC Cobra Anniversary Edition Superblowerek ötféle karosszériafényezéssel hagyhatják el a szerelőműhelyt. Ez az öt színárnyalat az AC piros, az AC kék, az AC brit versenyzöld, az AC sárga és az AC princess kék, amelyekhez az utóbbi kivételével fehér versenycsíkozás tartozik. Az egyedi princess kék árnyalathoz narancs csíkozás jár.

Az évfordulós Superblower Cobrák a valaha épített leggyorsabb sorozatgyártású Cobrák lesznek, hajtásukról ugyanis egy 6,2 literes, kompresszoros V8-as erőmű gondoskodik. Az 580 lóerő hatfokozatú manuális váltón keresztül zúdul rá a korlátozottan önzáró hátsó differenciálművel szerelt hátsó tengelyre.

A 12 AC Cobra Anniversary Edition Superblower 5000 fonttal már lefoglalózható, a teljes áruk 129 500 font.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/