/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a 80-as évek legmenőbb AMG-Mercedese

2020. március 24. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-Benz legnagyobb és legdrágább kupéján alapuló 560 SEC AMG 6.0 Widebody volt a 80-as években a luxus, a teljesítmény és az exkluzivitás csúcsa a csillagos márkánál. Jelen eladásra kínált példány ráadásul egy kiszélesített verzió, mindössze 34 ezer kilométerrel.

Az 560 SEC AMG akkor épült, amikor az AMG még a Mercedestől függetlenül működő autónemesítő cég volt. Ez a példány mindent megkapott, ami akkoriban az AMG kínálatában elérhető volt: kiszélesített karosszériát, növelt teljesítményű motort, feszesebb felfüggesztést, komolyabb fékrendszert és exkluzív belső kiegészítőket vonultat fel.

Az AMG tehetséges mérnökei mindenekelőtt a motor teljesítményét növelték meg, nem is kevéssel. Az 5,6 literes V8-ast 6 literesre fúrták fel, majd egyedi négyszelepes hengerfejeket és kettős felülfekvő vezérműtengelyt építettek bele. A sport kipufogórendszerrel kiegészülve a V8-as 385 lóerőt adott le 5500-as fordulatszámon és 555 Nm nyomatékot termelt 4000-es fordulaton. Ez 80 lóerővel haladta meg a széria blokk teljesítményét. Az 560 SEC AMG így kevesebb mint 6 másodperc alatt elérte a százas tempót és az Autobahnon akár 285 km/órás sebességgel is száguldhatott.

Ez a gyönyörű, 1989-es kocsi felvonultatja az olyan ikonikus és rendkívül vonzó AMG-stílusjegyeket, mint a teljesen fekete hűtőrács, a felpumpált sárvédők és az egyedi spoilerek, továbbá a polír peremes, fekete közepű, 17 colos 3-részes felnik. Az utastérben fekete bőrkárpitozású, hurkás Recaro sportülések, vadbőr karimájú AMG sportkormány és fabetétek várják a beülőket.

A holland Auto Leitnernél megvásárolható 560 SEC AMG csak 34 637 kilométert futott és láthatóan nagyon vigyáztak rá, teljesen karcmentes. Az AMG összesen csak mintegy 50 darab 560 SEC-re épített widebody karosszériát, és még kevesebb olyan autót adott ki a kezei közül, amely az összes elérhető módosítást megkapta. Ez a kocsi az utóbbiak közül való, így hát nem csoda, hogy elképesztően sokat kérnek érte. 225 000 euróért vihető el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/