/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a 90-es évek legütősebb AMG Mercedese

2016. december 19. 11:50   |   Autoblog
címkék:  

Minden idők legvágyottabb AMG Mercedese a 126-os széria kupé modelljéből épült 560 SEC 6.0 AMG. Abból az időből származik, amikor az AMG még független vállalkozásként működött. Eredetileg 100 darabot terveztek belőle építeni, ám végül csak körülbelül 50 darab készült. Ez az egyik legszebb fellelhető, molesztálatlan példány, csupán 33 ezer kilométerrel az órájában.

Az 560 SEC 6.0 AMG minden fiú és férfi álma volt, a legkirályabb nagy-Merci a 90-es évek elejéről. Az AMG a legendás, M117/9 kódjelű 5,5 literes V8-as motorral szerelt 560 SEC modellből alakította ki. Az eredetileg 299 lóerőt leadó 32-szelepes V8-ast 6 literre fúrta fel és egyéb fogásokkal 385 lóerőt hozott ki belőle.

A kocsi azonban leginkább a fémből kiszélesített karosszériája miatt emlékezetes, ami igazi díjbirkózót faragott belőle. A felhizlalt kerékjáratokban pedig szintén ikonikus, telt közepű, többrészes AMG felnik forogtak, polírozott peremmel. Sokan egy ilyen szettért bármit megadtak volna. Az utastérben elektromosan állítható Recaro sportülések, korhű AMG sportkormány, fehér számlapos műszerek és mindenre kiterjedő fabetétek idézik a kor szellemét.

Ez az 560 SEC 6.0 AMG egyébként Kanadában keresi új tulajdonosát, az eladó 211 ezer dollárt szeretné érte kapni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/