/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Bentley barchettája

2020. március 05. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

A Bentley megalkotta a modern kor legritkább kétüléses grand tourerét, a Bacalart, amely feléleszti a Mulliner karosszériaépítő hagyományait. A főúri luxust és lélegzetelállító teljesítményt kínáló Bacalar egy teljesen egyedi építésű, tető nélküli kocsi, amelyből összesen csak 12 darabot fognak összeszerelni.

A Bentley Mulliner Bacalar egy valódi, tető nélküli barchetta – egy luxuskivitelű, kétüléses, nyitott tetős sportautó, amihez hasonló eddig még nem készült a Bentley-nél. Minden egyes Bacalart az ügyfél személyes ízléséhez igazodva kézi munkával fognak összeszerelni. A Bacalar egyetlen karosszériapanelje sem lelhető fel más Bentley modelleken, bár a kilincsét a Continental GT-től kölcsönözte, egyszerűen azért, mert bele van építve a kulcs nélküli nyitás és zárás rendszere.

A hátsó borítóelem és fedélzet alumíniumból készült, míg az ajtókat és a sárvédőket szénszálas műanyagból faragták ki. Egyes elemeket pedig 3D nyomtatással alkottak meg. A Bacalar a Continental GT-hez képest 20 mm-rel megnövelt hátsó nyomtávval bír, a kerékjáratokban pedig különleges, háromtónusú 22 colos kerekek forognak. Az egyedi első és hátsó világítótesteket az EXP 100 GT tanulmányautó inspirálta.

A tervezők teljesen egyedi belső teret alakítottak ki, amely színek és anyagok tekintetében maximálisan testre szabható. A kétüléses karaktert az utasokat körbeölelő cockpit dizájn hangsúlyozza. Az ülések mögötti mélyedésekben ehhez az autóhoz tervezett olasz Schedoni táskák helyezhetők el. Minden részletmegoldás különleges, a szellőzőrostélyok bronzszínű mintázatától kezdve a fő kezelőszervek anodizált titánium felületkezeléséig. A kétféle bőrkárpitot Alcantara szövettel és fenntartható forrásból származó faanyaggal kombinálták. Emellett az üléseken, a középkonzolon, a műszerfal alján és az ajtópaneleken természetes gyapjút is találunk.

A Bacalar szíve a Bentley 6 literes, ikerturbós W12 TSI motorja, amelyhez nyolcsebességes duplakuplungos automataváltó kapcsolódik. A felfüggesztés természetesen légrugós.

A Bentley Mulliner Bacalarból csak 12 darab készül, s ezt a fajta exkluzivitást meg kell fizetni. 1,5 millió fontot kérnek egy példányért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/