/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Covid hősei előtt tisztelgő raliautó

2020. december 17. 17:40   |   Autoblog
címkék:  

Habár a Wales Rali idén elmaradt, a Toyota nem szakította meg a hagyományt, és ismét helybeli iskolásokkal terveztette meg versenyautójának megjelenését. A győztes pályamunka a pandémia elleni küzdelem névtelen hőseit köszönti.

A modern technológia életünk minden zugába beférkőzött, hétköznapivá vált, és ezzel kissé a varázsát is elveszítette – legalábbis a fiatalok körében. A tapasztalatok szerint világszerte egyre kevésbé hozzák lázba a tizenéveseket az autók, ennek azonban nem kell feltétlenül így lennie.

A Toyota nagy-britanniai képviselője, a Wales Rali szervezői, valamint a walesi műszaki oktatási program ezért először 2018-ban írta ki azt a pályázatot, amelynek keretében a Wales Ralin induló, hivatalos Toyota ralicsapat autójának festését (pontosabban fóliázását) tervezhették meg középiskolások.

A verseny első és második évében ez egyaránt hatalmas sikernek bizonyult. A nyertes pályaművek mindkét alkalommal a walesi zászlón megjelenő vörös sárkány, Y Ddraig Goch motívumát dolgozták fel. A mitikus állatot a IX. században említik először a walesi krónikák, mint hőst, amely megmentette a nemzetet a betolakodó hódítóktól.

Noha az idei évben a Wales Rali elmaradt, a pályázat hagyományát nem szakították meg a szervezők. A győztes ezúttal is az országot védelmező, rettenthetetlen erőt jelenítette meg munkáján, ám 2020-re aktualizálva.

A szász seregek helyett ma a koronavírus fenyegeti Walest és a Földet, az ország védelméről pedig szakemberek tízezrei gondoskodnak: egészségügyi dolgozók, rendőrök, építőmunkások, pedagógusok és kereskedők, akik saját egészségüket is kockáztatva biztosítják a társadalom zökkenőmentes működését.

Őket ábrázolta egy-egy stilizált vonalrajzzal a 16 éves Alice Goodliffe nyertes pályamunkája, amely ezúttal nem versenyautón, hanem a Toyota legsportosabb utcai modelljén, a háromajtós GR Yaris városi sportmodellen kelt életre.

„A védekezés jelképe és legfontosabb eszköze a maszk, ezért az autó is kék kórházi maszkot öltött, a visszapillantó tükrökre hurkolt pánttal. A névtelen hősök hátterében Wales másik nemzeti jelképe, a sárga nárcisz (Cenhinen Bedr) virágzik, a tetőlemezt pedig a reményt szimbolizáló szivárvány borítja” – árulta el a cardiffi gimnazista az autó ünnepélyes bemutatásakor.

Külön meglepetésként a Toyota Alice iskolája előtt rántotta le a leplet a színpompás Yarisról, így a lány barátai és osztálytársai testközelből csodálhatták meg a nagy művet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/