/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a gyémántba öltözött Lexus NX

2022. július 18. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A Lexus spanyol importőre egészen elképesztő ötlettel ünnepelte az új generációs Lexus NX érkezését: az autó egy példányát gyémántporba burkolták.

Teremthetünk modern paradigmákat, felállíthatunk új nézőpontokat és értékrendszereket, a tény tény marad: a világon semmi nem fejezi ki olyan tökéletesen a luxus fogalmát, mint a gyémánt. Ezt nem csak semmihez sem fogható átlátszóságának, fénytörésének és színszórásának köszönheti, hanem annak is, hogy a világ harmadik legkeményebb természetes ásványaként nehezen megmunkálható, csiszolása rendkívüli tudást és tapasztalatot kíván.

A gyémánt a tökéletesség, az elpusztíthatatlanság, a maradandó érték szinonimája – nem véletlenül igyekeznek minden lehetséges (és lehetetlen) ponton párhuzamot vonni ezzel a drágakővel a prémium termékek gyártói. Az autóiparban számtalanszor találkozhatunk a ’gyémántszerű’, ’gyémánthatású’ kifejezéssel, legyen szó éles törésvonalak mentén kialakított felületekről (a karosszériától kezdve a keréktárcsák küllőiig), vagy olyan, ragyogó csillogású elemekről, mint egy lámpatest vagy mondjuk egy üvegből, kristályból készített kezelőszerv.

A Lexus azonban úgy gondolta, a második generációs NX ennél többet érdemel. A márka spanyol képviselete a gyémántkereskedelem központjába, a hollandiai Antwerpenbe ment ihletért – no meg némi nyersanyagért –, hogy elkészítsék különleges bemutatóautójukat. Az NX egy példányának bizonyos felületeit vékony rétegben finom gyémántporral borították be. Noha az őrleményből csak a motorházfedélre és a külső visszapillantó tükrök házára jutott, az összhatás így is szemkápráztató – a sötétszürke karosszéria szabadon hagyott lemezei pedig látványos kontrasztot teremtenek a ragyogó elemekkel.

A Lexus NX Diamond modell vélhetően az egész világon nagy sikert aratna, a spanyol importőr azonban – érhető okokból – inkább hét lakat alatt őrzi egyedi alkotását. Hogy mégis megcsodálhassuk a speciálisan feldíszített szabadidőjárművet, különleges fényképsorozatot készítettek arról. A műteremben egy galériát rendeztek be, ahol értékes kortárs alkotások gyűrűjében, fő attrakcióként jelenik meg az autóipar ezen drágaköve. És ha már értékes, megérdemli a legmagasabb szintű védelmet: erre utalnak a lézeres mozgásérzékelő rendszert szimbolizáló piros fénysugarak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/