/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a hatmilliárdos Jaguar

2016. augusztus 23. 11:45   |   Autoblog
címkék:  

Egészen elképesztő összegért ütötték le a hétvégén az RM Sotheby’s Monterey árverésén ezt az 1955-ös Jaguar D-Type versenyautót. A nyertes ajánlattevő 21,78 millió dollárt fizetett a Le Mans-győztes kocsiért, amely így az aukción valaha értékesített legdrágább brit autóvá lépett elő.

A kék, XKD 501 vázszámű Jaguar D-Type az a versenykocsi, amelyik 1956-ban a skót Ecurie Ecosse magáncsapattal megnyerte a 24 órás Le Mans-i versenyt. Ron Flockhart és Ninian Sanderson fantasztikus iramot diktáltak, bokszkiállásaik is hibátlanok voltak, 2507 mérföldet tettek meg a leintésig, 104 mérföld/órás (166 km/órás) átlagsebességgel. Megszerezték a D-Type-ok második Le Mans-i győzelmét.

Ezt követően az XKD 501-et alig használták, szépségversenyre és kiállításokra jártak vele, s megőrizték gyári állapotát. Ennek is köszönhető, hogy most ekkora összeget adtak érte. A korábbi legdrágább brit autó címet egy 1964-es Aston Martin DB4 GT Zagato birtokolta, amelyért tavaly egy árverésen 14,3 millió dollárt fizettek. A kék D-Type ezt még 7,5 millió dollárral fejelte meg.

Magáért az autóért négy gyűjtő folytatott 15 perces licit háborút, míg végül az egyikük 19,8 milliós ajánlatát ütötték le. A különböző díjakkal és jutalékokkal kiegészítve a végső ár 21,78 millió dollár lett, ami csaknem 6 milliárd forint.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/