/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a hidrogén üzemű parancsnoki autók

2020. június 09. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

A német főváros tűzoltósága a fenntarthatóságra szavazott, és négy darab Toyota Mirai üzemanyagcellás szedánnal bővítette gépjárműparkját.

Az önkormányzatok, hivatalos intézmények világszerte igyekeznek csökkenteni szénlábnyomukat. Ennek fontos, jól látható része a gépjárműflotta átállítása csekély vagy zéró károsanyag-kibocsátású járművekre. A német főváros tűzoltó-parancsnoksága ezért most négy darab Toyota Mirai üzemanyagcellás szedánt állított szolgálatba.

A hidrogén üzemű gépkocsikat a Berlini Fenntartható Fejlődés Program (Berliner Programm für Nachhaltige Entwicklung) keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósult pályázaton keresztül szerezték be. A teljes egészében emissziómentesen használható járműveket a tűzoltósági gépkocsik szokásos tartozékaival (fényhíd, sziréna, feliratok) szerelték fel, azok parancsnoki autóként fognak szolgálatot teljesíteni.

Amellett, hogy 500 kilométeres hatótávolságával és néhány perc alatt feltölthető üzemanyag-tartályával a Toyota Mirai tökéletesen praktikus, teljes használati értékű gépkocsi, a tűzoltósági felhasználás külön jelképes üzenettel is bír: a Toyota modern hidrogén üzemanyagcellás technológiája ugyanis rendkívül biztonságos, semennyivel sem tűzveszélyesebb, mint egy hagyományos, fosszilis üzemanyaggal működő jármű.

A négy piros Mirai üzembe állításával immár hatra nőtt a megkülönböztető jelzésekkel felszerelt Toyota hidrogén üzemanyagcellás járművek száma a berlini hatósági flottában: idén februárban két rendőrségi Mirai állt szolgálatba a városban. Mind a hat gépkocsi beszerzését és átadását ugyanaz a németországi Toyota-kereskedés végezte; a rendszeres karbantartásról is ők gondoskodnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/