/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a kínai Pagani

2016. december 29. 10:05   |   Autoblog
címkék:  

A kínai autóipar egymás után termeli ki magából a kétes minőségű másolatokat, amelyek sok fejfájást okoznak a nagy múltú európai gyártóknak. Próbálnak jogi eszközökkel is fellépni a klónok ellen, de minduntalan falakba ütköznek. A kínai másolatok megmosolyogtatók, mint ez a villanyhajtású Pagani Huayra koppintás, amely sorozatban készül.

A szerényen ’Supercar’-nak hívott alkotás egy 26 éves fiatalember agyszüleménye, aki egy kizárólag városban használható, kis sebességű elektromos autót szeretett volna építeni. Menő karosszériát is tervezett hozzá, amihez a Pagani Huayra szolgáltatta az alapot.

Az üvegszálas gépcsoda mindössze két mázsát nyom és az alapváltozatot egy 4 lóerős villanymotor mozgatja maximum 40 km/órás sebességgel. Egy feltöltéssel 80 kilométert képes megtenni. Ezek a menetteljesítmények még városban is igen harmatosak, így jobban jár az, aki a 10 lóerős változatot választja. Ez már 60 km/órával képes hasítani és 100 kilométert is elmegy egy töltéssel. Így is sokan meg tudják bámulni.

A látványos, de lassú Supercart egyébként 5467 dollárnak megfelelő jüanért lehet megvásárolni.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/