/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A legbolondabb BMW M6 átalakítás

2017. október 09. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mi vesz rá valakit arra, hogy 500 lóerős V10-es motorját egy hatkamrás Wankel egységre cserélje? Nem tudjuk, de nagyon ütős lett a dél-afrikai AJ Racing E63 BMW M6-osa. Az úttörő megoldást egyedi optikai elemek is színesítik.

Arról nincs információnk, hogy miért vették ki az AJ Racing által kezelésbe vett M6-osból annak 500 lóerőt és 520 Nm-t produkáló 5.0 literes szívó V10-es egységét (talán megadta magát?), de amit helyette beleépítettek, minden BMW-s rémálma: egy hat kamrából álló, összefűzött Wankel motor.

A teljesítmény ugyan nem nőtt, 485 lóerőt mértek a hátsó kerekeken a fékpadon, ám a csapat már készített hasonló blokkokat 800 lóerő feletti teljesítménnyel is, úgyhogy ez még biztosan nem a jéghegy csúcsa.

Az érdekes megvalósításban a bolygóműves motorok nagy szakértője, a KiwiRE segített, míg a hozzá illő külsőt már az AJ Racing készítette, így különleges kipufogóvégződést, 19 collos Rotiform kerekeket, elől tíz-, hátul négydugattyús féknyergeket, áthangolt futóművet, egyedi önzáró differenciálművet, hatalmas fix szárnyat és sok optikai nyalánkságot kapunk. Az egyedi autó ráadásul megvásárolható, bár az árát homály fedi.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/