/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a legdurvább kisteherautó

2014. szeptember 16. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

Ausztráliában rendkívül kedveltek a kisteherautók, azaz a ute-ok, amelyeket nem ritkán nyolchengeres motor hajt. Sőt, a brutális V8-as erőforrásokkal szerelt kisteherautókat nagy kultusz övezi. A legerősebb példányokat általában a HSV (Holden Special Vehicles) prezentálja, amely a csúcsmodell GTS Maloo modellből ezúttal egy limitált kiadást dob piacra. A platós gép Ausztrália legizmosabb szériaautójának motorját kapta meg, amely 585 lóerős.

A HSV GTS Maloo-t nyugodtan nevezhetjük elvetemültnek, hiszen 6,2 literes kompresszoros GM LSA blokkja 585 lóerőt és 740 Nm nyomatékot zúdít a hátsó kerekekre. Hogy a tulajdonosok ne csavarodjanak fel vele az első fára, túlkormányzottságot mérséklő aktív nyomatékelosztó (torque vectoring) illetve menetstabilizáló rendszert, valamint óriás fékrendszert szereltek az autóba. Utóbbit az AP szállította, az első tengelyen 39 centiméter átmérőjű tárcsák és 6-dugattyús féknyergek dolgoznak, míg a hátsón 37 centis tárcsák lassítanak. A kocsit alapesetben TR6060 típusú 6-sebességes kézi váltóval szerelik fel, de 6L90E típusú 6-gangos automata is elérhető hozzá.

A GTS Maloo elsősorban agresszív spoilerezéséről ismerhető fel. Az első, légbeömlőkkel kirakott lökhárító a HSV GTS limuzintól származik, oldalt sportos küszöbök, hátul pedig az oldalanként két kipufogóvéget magában foglaló kötény biztosít egyéni megjelenést. A kerékjáratokban egyedi, 20 colos felnik forognak, a platót pedig egyedi keménytető fedi, amelynek hátsó sarkából kis légterelőt formáltak ki. A limitált kiadású HSV Maloo-hoz egyedi színárnyalatokat is kikevertek, mint a bronz/vörös és a képeken látható olívazöld. A kabinba fekete vagy vörös bőrkárpit választható.

A HSV GTS Maloo-ból összesen 250 darabot készítenek, amelyből 10 darab Új-Zélandra kerül. Az első példányok novemberben már átvehetők.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/