/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a legelnökibb sport-Toyota

2021. június 11. 15:10   |   Autoblog
címkék:  

Két fontos, egymással szorosan összefüggő újdonságot jelentett be június elején a Toyota mobilitási partnere, a Kinto. Az egyik, hogy a jövőben akár személyre szabott szoftverekkel is frissíthetők a Toyota járművei. A másik, hogy piacra kerül egy olyan, speciális kiadású GR Yaris, amelyik Akio Toyoda cégelnök kézjegyét viseli magán.

A Toyota és a Kinto legújabb javaslata szerint a közeljövőben egyéni igények szerint összeállított szoftverfrissítésekkel tennék vonzóbbá és személyesebbé a járműhasználatot az ügyfelek számára.

A 2019. elején Japánban, kísérleti jelleggel útjára indított, ám mostanra világszerte, így Európában is megjelent Kinto szolgáltatás előfizetéses rendszerben biztosítja az állandó autóhasználat élményét. A fix havi díj a jármű fenntartásának minden költségét tartalmazza, az adóktól a biztosításon át a karbantartásig; az ügyfélnek ezen felül csupán az üzemanyagot kell megvennie, és semmi további, kiszámíthatatlan kiadás nem árnyékolja be a közlekedést.

A Toyota és a Kinto most új szintre kívánják emelni ezt a népszerű szolgáltatást, és ehhez a motorsportból, azon belül is a Toyota Rookie Racing tapasztalataiból merítenek ihletet. A Rookie Racing hivatalos gyári versenycsapat. Pilótáik a legváltozatosabb háttérrel érkeznek: profi és amatőr versenyzők, tesztpilóták és fejlesztő mérnökök alkotják a csapatot, legfőbb céljuk nem a győzelem, hanem az autók, valamint saját maguk fejlesztése. Az ötlet szellemiségére mi sem jellemzőbb, mint hogy időről időre maga Morizo, azaz Akio Toyoda cégelnök is versenyoverallt ölt, és részt vesz a tanulási folyamatban.

A Toyota Rookie Racing most a Kintón keresztül igyekszik átadni sorozatgyártásba a modern autóversenyzés egyik legfontosabb vívmányát: a járműtechnika személyre szabott szoftverekkel történő, folyamatos fejlesztését. Az első olyan típus, amelyet a folyamatos motorsport-fejlesztéseken alapuló, rendszeres szoftverfrissítésekre felkészítve hoznak forgalomba, a Toyota GR Yaris egy különleges kivitele: a „Morizo Selection”.

Az alapját adó, 272 lóerős RZ High Performance kivitel eredendően sportos hangvételét egy sor speciális elemmel fokozza. A Rookie Racing színvilága köszön vissza például az ülések öltésein, valamint a futóműelemeken, ezen kívül a versenyistálló logója díszíti a keréktárcsákat és az ablakemelő kapcsolók paneljét. A Toyota Gazoo Racing színeihez igazodva fehér, piros és fekete fényezéssel elérhető modell szélvédőjét pedig Akio Toyoda, pontosabban Morizo aláírása díszíti.

A Toyota GR Yaris Morizo Selection Japánban bruttó 54 340 jen (azaz nagyságrendileg 140 ezer forint) havidíjtól vehető igénybe.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/