/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a legfényűzőbb Bentley

2021. augusztus 03. 14:30   |   Demcsák Gergely
címkék:  

A Bentley egyedi ügyféligényeket valóra váltó és limitált sorozatokat készítő részlege, a Mulliner a legigényesebb vevők kedvéért 2015-ben épített néhány Mulsanne szuper-luxuslimuzint. Ezek közül öt, sohasem használt darabot most, utolsó lehetőségként eladásra kínálnak.

A Mulsanne Grand Limousine by Mulliner a Bentley legnagyobb és egyik különlegesebb modellje. Kézi munkával, modern karosszériaépítő technikákkal készült limuzin, amely a sztenderd modellnél 1 méterrel hosszabb és körülbelül 10 centiméterrel magasabb volt (a hosszú tengelytávú verziónál 75 centiméterrel nyúlt túl).

A Mulsanne Grand Limousine teljes hossza elérte a 6575 mm-t, hátsó traktusában négyen foglalhattak helyet, egymással szembefordított fotelekben. A hátsó fejtér 79 mm-rel bővebb volt, mint a normál modellben, így a hátul ülőknek egyedülálló utazási élményben lehetett részük. A hátsó, előrenéző székek közé italhűtőt építettek be kristálypoharakkal, míg a hátrafelé néző fotelek között italos szekrény kapott helyet, ugyancsak kristálypoharakkal.

A menet közbeni munkavégzést kihajtható faasztalkák, továbbá iPad dokkoló és töltőállomások tették lehetővé. A Bentley szakemberei egyedülálló légkondicionáló rendszert is fejlesztettek a luxuslimuzinhoz. A rendszer mind a négy hátul ülő utas számára önálló mikroklímát biztosított. A Grand Limousine-ba ezenkívül intercom rendszert is telepítettek, amely a sofőrrel való kommunikációt tette lehetővé. Az első és a hátsó traktus közé elektrokróm üveg elválasztófalat is építettek, amely gombnyomásra átlátszóból homályossá válhatott.

Az Egyesült Arab Emirátusokban található Bentley Emirates most öt darab Grand Limousine modellt kínál eladásra, amelyeket sohasem regisztráltak, így még nem használtak. Mindegyik autó egyedi kivitelű, különleges külső és belső színösszeállítással. A képeken szereplő példány Silver Frost/Moroccan Blue kétszínű fényezésű, utasterét pedig Imperial Blue/Linen bőrrel kárpitozták. Mozgatásukról a Bentley/Rolls-Royce legendás 6,75 literes V8-as ikerturbós motorja gondoskodik, 512 lóerővel és 1020 Nm nyomatékkal.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/