/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Lexus hidrogénhajtású homokfutója

2021. december 02. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Erre valószínűleg kevesen számítottak: a világ vezető környezetbarát luxusautó-gyártója, a Lexus egy hidrogénhajtású buggy (homokfutó) koncepciót leplezett le. A Lexus ROV Concept önfeledt terepjárós élményeket kínál a jövő alacsony széndioxid-kibocsátású társadalmának.

A Lexus ROV Concept (Recreational Off-Highway Vehicle, azaz szabadidős terepjáró jármű) képében a tervezőcsapat egy olyan járművet fejlesztett ki, amely mindenféle természetes környezetben jól mutat. Az autó magán viseli a terepjárók minden jellegzetességét, mint a szabadon lévő felfüggesztés, a bukókeret vagy a vaskos terepabroncsok, amelyek segítségével a sáros utakon sincs megállás.

Méretei a következők: 3120 mm (hosszúság), 1725 mm (szélesség), 1800 mm (magasság). Olyan karosszériát terveztek, amely megvédi az utasokat, magáénak tudhatja a Lexus ikonikus hűtőrácsát, és elegendő mozgásteret biztosít az első felfüggesztések számára. Ezenkívül az első sárvédőket úgy alkották meg, hogy védelmet nyújtsanak minden kósza kaviccsal és sárfröccsenéssel szemben. A hátsó hidrogéntankhoz csatlakozó felfüggesztés-burkolat védi a funkcionális részeket, és egyben kifejezi a Lexus SUV modellekre jellemző tartósság érzését.

A sötét bronz fényezés a kényelmet és a szórakoztató terepjárást egyaránt szem előtt tartó könnyű felépítésű karosszériával, valamint a felfüggesztés formáival együtt a gondos megmunkálás eredménye. A Lexus L-motívuma az első és hátsó fényszórókban is megjelenik, míg a hátsó Lexus felirat a márka legfrissebb formanyelvére utal. Az utastérben egy egyszerű óra található, amelyről azonnal leolvashatók a vezető számára szükséges információk, miközben a pilóta a vezetésre koncentrál. A luxust kifejező részletek között szerepel a bőr kormánykerék, a szépen formázott váltógomb és az ülések, amelyek saját felfüggesztéssel simítják ki a nagy bukkanókat útközben. Az üléseket strapabíró szintetikus bőrrel kárpitozták.

A terepes élményekhez a benzinesekkel azonos elven működő egyliteres hidrogénnel üzemelő motor biztosít erőt, amely a sűrített hidrogént egy magasnyomású tankból szállítja a motor számára egy közvetlen hidrogén-befecskendező segítségével. A Lexus új hidrogénmotorja közel zéró károsanyag-kibocsátást produkál, mivel működés közben elhanyagolható mennyiségű motorolajat éget el.

Az erős, csővázas felépítésű karosszéria és a nagy rugóúttal rendelkező felfüggesztés segítségével a pilóta élvezheti az autó természetesen mozgását, átélheti a pillanatot és bárhová eljuthat, ahová csak szeretne. A dinamikus és komfortos vezetést szem előtt tartó formaterv, a mozgékonyságot biztosító megoldások és a hidrogénmotor gyors reakciói igazán élvezetessé teszik a kiemelkedő terepképességekkel rendelkező Lexus ROV modellt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/