/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Mercedes-Benz CLS új arca

2014. június 18. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

Kedvcsináló képet tett közzé a Mercedes a jövőre érkező felfrissített CLS modellről. Ezen az autó frontrészét láthatjuk, ami nem véletlen, az új CLS legnagyobb újdonsága ugyanis a hipermodern diódás világítása lesz.

Az új fejlesztésű, Multibeam LED elnevezésű fényszóró LED modulokból áll, amelyekből 24 egyedi vezérlésű nagyteljesítményű dióda szórja a fényt. Az eddig elérhető intelligens világítási rendszer funkcióin felül (adaptív távfény-asszisztens, mellékút és autópálya mód, kanyarvilágítás, LED-es nappali fény) a Multibeam LED gyorsan reagáló, vakításmentes távolsági fényszórókat, kamera-alapú aktív világítási funkciót, valamint navigáció-alapú körforgalom világítást kínál.

A fényszórók automatikusan, forgalomtól és időjárástól függetlenül, a korábbinál sokkal pontosabban terítik a fényt. Széles és fényes sugárban világítják meg a teljes útfelületet és a padkát anélkül, hogy a többi közlekedőt vakítanák. A távolsági fényszórókat bekapcsolva lehet hagyni, az első szélvédő kamera ugyanis felismeri az autó előtt haladó vagy szembejövő járműveket és a fénysugár megfelelő részét letompítja. Az egyes LED modulokat 24 darab dióda alkotja, amelyek külön-külön elektronikusan vezérelhetők, így a bal és a jobb oldalon is tetszőleges formájú fénykéve hozható létre.

A Multibeam LED lámpák reflektorai 2,5-szer erősebbek a ma kapható világítási rendszerek szúrófényeinél, körülbelül 485 méterre világítanak el. A fényszórókba további, 12 fokban ferdén világító diódákat is beépítettek, amelyek a kanyarba világítanak be. A kamera-alapú rendszerrel még a kanyar bejárata előtt bevilágítják azt, növelve a láthatóságot. Akár 30-60 méterrel is meghosszabbítják a fénysugarat. A Multibeam LED fényszóró másik újítása, a körforgalom asszisztens pedig a navigáció adatait hívja segítségül, amikor az autó készül behajtani egy körforgalomba. Először a bal, majd a jobb kanyarfényt villantja fel, hogy maximális láthatóságot biztosítson.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/