/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a nyolc mérföldes Buick

2019. február 12. 11:40   |   Autoblog
címkék:  

Időről időre internetes aukciós oldalakon is bele lehet botlani keveset futott ritkaságokba, ám mind közül kitűnik ez az 1987-es Buick Regal GNX, 8,5 mérfölddel az órájában. Igen, egyike az 547 darab GNX-nek, ami 1987-ben gyorsabb volt a Porsche 930 Turbónál.

A legendás, McLaren Performance Technologies/ASC céggel együttműködésben gyártott Buick Regal GNX (Grand National Experimental) 1987-ben Észak-Amerika leggyorsabb autója volt. Megerősített, módosított hajtáslánccal és felfüggesztéssel szerelték fel, ami fölényes menettulajdonságokkal ruházta fel. Mozgatásáról egy 3,8 literes V6-os motor gondoskodott, amely a Garrett T3 turbófeltöltő és a köztes hűtő jóvoltából 304 lóerőt és 569 Nm nyomatékot adott le. A GNX 4,6 másodperc alatt gyorsult fel 96 km/órára, a negyed mérföldet pedig 12,7 másodperc alatt tudta le 182 km/órás célvonali sebességgel. Ezzel többek között a Porsche 911 (930) Turbót is maga mögé utasította.

A GNX-szet csupán egy esztendeig gyártották és 547 darab látott napvilágot belőle. Az autó köré szépen lassan kultusz alakult ki, ami oda vezetett, hogy ma már hatszámjegyű összegekért cserélnek gazdát a jó állapotban megőrzött példányok. Párját ritkítja a képeken látható 480. példány, amely azután, hogy 1987-ben bekerült egy texasi kereskedésbe, többet nem mozdult egy métert sem. 13,7 kilométer van az órájában, így minden bizonnyal ez a világ legkevesebbet futott GNX-sze.

A Bring a Trailer oldalon lehet rá ajánlatot tenni, a licit máris 100 ezer dollár fölött jár.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/