/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a pályák német ördöge

2021. október 11. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche történelmi járműveket kezelő részlege felújította Hans-Joachim Stuck 962 C versenyautóját. A legendás autóversenyző csaknem 35 év elteltével újra találkozott a 17-es rajtszámot viselő géppel és miután meglepődve tapasztalta, hogy versenyoverallja tökéletesen passzol rá, el is vitte néhány körre.

A Porsche Heritage és Museum másfél év alatt újította fel a sárga-piros 962 C versenyautót, mégpedig az eredeti, 1987-es állapotára. A jelenleg 70 éves autóversenyző a Weissach Development Centre-ben nemcsak a felújított autóval, hanem az egykori versenymérnökkel, Norbert Singerrel és az autó külsejét megálmodó Rob Powellel is találkozhatott.

Stuck éppen 35 évvel ezelőtt nyerte meg ezzel az autóval a nagyhírű és különösen nehéz ADAC Würth Supercupot. A C-csoportos prototípus sportautók kezdő szériájában Stuck a Porsche duplakuplungos automataváltóját (PDK) is versenykörülmények között tesztelte. A Norisringen megrendezett 320 kilométeres második futamra a Porsche külseje megváltozott, a Shell ugyanis bejött főszponzornak. A következő évben Stuck a sárga-piros autóval megvédte Supercup címét. A 962 C azután új életét kezdett a gyártó aerodinamikai osztályán, s bekerült a Porsche történelmi versenyautóit felvonultató gyűjteményébe.

A versenyautót a Historic Motorsport munkatársai vették elő és hozták makulátlan állapotba. Teljesen újraépítették az alvázat, áthelyezték a hűtőket és számos egyéb módosítást hajtottak végre. A 962 C jellegzetességei elődjével, a 956-tal szemben a 12 centiméterrel hosszabb tengelytávja és az első tengely mögé helyezett pedáljai voltak. Stuck 35 év elteltével azonnal otthon érezte magát a versenyautóban és izgatottan kezdte meg az első körét a weissachi tesztpályán.

A felújított Porsche 962 C mostantól számos helyen fog feltűnni és jövőre a C-csoport 40. évfordulóját ünneplő eseményre is ellátogat majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/