/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Peugeot Le Mans-i hiperautója

2020. szeptember 22. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

A Le Mans-i 24 órás verseny 88. évadjának apropóján a Peugeot és a Total hivatalosan is útnak indítja a Le Mans Hypercar (LMH) projektet. Az életbe lépő új szabályozás előrevetíti a legrangosabb hosszú távú tartóssági verseny új korszakát, egyúttal jól passzol a két vállalat energetikai átállást célzó törekvéseihez.

FRONT-FINAL2_SANS_LOGO

Az LMH kategória melletti döntést többféle kritérium befolyásolta, melyek között fontos, hogy bizonyos szabadságot enged az áramvonalazás terén. Így lehetővé válik, hogy a Peugeot Design segítségével a márka stílusjegyei határozottan megjelenjenek az autón. A már korábban megindult együttműködés lehetővé teszi, hogy már a 2020-as Le Mans-i verseny alkalmával megvillanthassák az első vázlatokat, melyek felfedik a dizájn főbb vonalait, az új szabályozás figyelembevételével, különös tekintettel a méretekre.

BACK-FINAL2_SANS_LOGO

A Peugeot és a Total szövetsége tehát elrajtolt a benzin-elektromos hibrid Hypercar fejlesztésével, melynek olyan ikonikus dizájnt szánnak, mely már a “Neo Performance” stílusjegyek felhasználásával születik. Az autó teljesítménye eléri az 500 kW-ot (680 LE) és négykerék-meghajtással rendelkezik.

SIDE-FINAL4_SANS_LOGO

Miután több fázisban tanulmányozták az autó általános felépítését, az aerodinamikai kialakítást, illetve magát a meghajtási módot és az elektromos rendszert, végül a hibrid hajtás mellett döntöttek. A Peugeot Sport valamennyi részlege részt vett a tervezési folyamat egyes lépéseiben.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/