/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Porsche Formula E versenyautó

2019. augusztus 30. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche 30 év után visszatér az együléses versenyzésbe. A 99X Electric-kel beszáll az ABB FIA Formula E bajnokság 2019/2020-as szezonjába. A TAG Heuer Porsche Formula E Team és a 99X hivatalos bemutatkozása október közepén, Valenciában lesz.

A Formula E szabályzata kikötéseket tartalmaz a karosszériára és az akkumulátorra vonatkozóan, de a hajtástechnológiát a gyártók saját maguk, szabadon fejleszthetik. A Porsche E-Performance Powertrain-re keresztelte a magáét és már kezdettől fogva komoly erőforrásokat fektetett bele.

A mérnökök az LMP1 osztályban szerzett tapasztalataikat is felhasználták a Formula E hajtáslánc fejlesztésekor. Többek között 800-voltos technológiát alkalmaztak, amely később a sorozatgyártású Taycan elektromos modellben is megjelenik majd. A 99X Electric fejlesztési platformként is szolgál a jövőbeni utcai villanyautók számára.

A TAG Heuer Porsche Formula E Team október közepén mutatkozik be a valenciai Formula E teszt alkalmával.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/