/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a rozsdamentes acél Fordok

2020. május 21. 17:55   |   Autoblog
címkék:  

Igazán különleges autógyűjtemény kerül kalapács alá az Egyesült Államokban szeptemberben. Három különleges, rozsdamentes acél karosszériájú Fordról van szó, amely az Allegheny Ludlum Steel vállalat és a Ford együttműködésének köszönhetően születtek meg.

Stainless-Steel-Fords-1

A rozsdamentes acél kocsik története 1935-ben indult, amikor a Ford együttműködésre lépett az Allegheny Ludlum Steel vállalattal, hogy népszerűsítsék a rozsdamentes acélt, mint az akkor még szinte ismeretlen újfajta fémet. Hat darab rozsdamentes acél karosszériás, 1936-os Ford Deluxe Sedan gépkocsit építettek, hogy „bemutassák az új fém kivételes tartósságát és esztétikus megjelenését”.

Az autókat az Allegheny Ludlum vezetői használták és 1946-os visszavonulásukig egyenként több mint 200 ezer mérföldet, azaz 321 ezer kilométert tettek meg velük. A hatból négy Deluxe Sedan maradt fenn; a fotókon látható példány ma is az Allegheny Ludlum tulajdonában van.

Stainless-Steel-Fords-2

A két cég együttműködése később folytatódott, a 60-as években épült még két darab rozsdamentes acél 1960-as Ford Thunderbird és három 1967-es Lincoln Continental Convertible. A Thunderbird modellek több mint 160 ezer kilométert futottak és érdekességük, hogy 60 év után még mindig a gyári kipufogórendszer van alattuk.

A rozsdamentes trió minimálár nélkül megy aukcióra, a szeptemberi Auburn Auctions árverésén lehet majd rájuk licitálni. Minden bizonnyal nagy érdeklődést keltenek majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/