/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a széles csípőjű Porsche 928

2019. március 12. 10:35   |   Autoblog
címkék:  

A 90-es években virágkorukat élték az olyan tuningcégek, mint a Koenig Specials, nem létezett menőbb dolog egy vadul kiszélesített Ferrarinál vagy Porschénál. Ez a Porsche 928 is elcsavarta a fejeket, bármerre járt. A jövő hónapban bárki megszerezheti magának.

Willy King elégedetlen volt Ferrari 365 GT4 BB-jének teljesítményével, ezért 1974-ben megalapította a Koenig Specials vállalatot. Hamar megvetette a lábát a háttériparban, vad kreációi ámulatba ejtették a világot. Ez az 1988-as évjáratú Porsche 928 például a Közel-Keleten kötött ki.

A Koenig widebody készletek nem az olcsó kategóriába tartoztak, az egyes elemeket fémből alakították ki, az eredmény egy brutális, de majdnem gyári hatású autó lett. A Koenig kocsik kiváltképp hátulról tettek drámai hatást, ilyen farral nem büszkélkedhetett más.

Ezt a fekete 928-ast korhű – és rendkívül menő – pókhálós BBS felnikkel is ellátták; a kerekek hátul elképesztően szélesek, és 345 mm széles Pirelli abroncsokat hordanak. A kocsi egyébként a közelmúltban átfogó felújításon is átesett, több mint 15 ezer dollárt költöttek rá. Órájában 17 118 kilométer van. Alapfelszereltségéhez tartoznak a motoros bőrülések, a Pioneer rádió és a rádiótelefon.

A Koenig Porsche 928 az RM Sotheby’s áprilisi aukcióján kerül új gazdához, a várakozások szerint 50 és 60 ezer euró közötti összeget adnak majd érte.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/