/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Toyota kempingbusz

2021. november 23. 16:00   |   Autoblog
címkék:  

A barcelonai lakójármű-kiállításon mutatta be kempingbusz-választékát a Toyota spanyol importőre. A Proace Verso kombiból tágas és sokoldalú mobil otthont faragtak, de a kisebb Proace City is megállja a helyét, mint komfortos alaptábor.

A lakóautó-gyártók – köztük a német Hymer-csoport – már bemutatásakor felfedezték maguknak a Toyota Proace furgont, illetve annak személyszállító változatát, a Toyota Proace Versót. Eközben azonban a Toyota maga sem ült babérjain: az autógyártó spanyol képviselete a szintén spanyol Tinkervan specialistával közösen megtervezte és elkészítette a Toyota Proace Verso Camper kempingbuszt. Ebben felemelhető tető gondoskodik a kellő belmagasságról, a szerkezetbe integrált panoráma ablaknyíláson keresztül pedig fényt és friss levegőt engedhetünk be a lakótérbe. A gázrugókkal mozgatott tető alatt az utastér sem maradt változatlan. A hátsó ülések elé asztalkát illeszthetünk be, a csomagtartóban kézi zuhany és sínen kihúzható hűtőszekrény kapott helyet, fekhelyként pedig egy 130×200 centiméteres matrac szolgál.

A kétféle karosszériahosszban, 120 és 150 lóerős dízelmotorral rendelhető kempingbusz négy felszereltségi szinten elérhető. A leggazdagabb kivitel, a Toyota Proace Verso Camper Nomad Plus Home olyan sokoldalú, mint amilyen hosszú és bonyolult a neve: az első két ülés hátra forgatható, a beltér jobb oldalán beépített szekrényt találunk, integrált hűtőszekrénnyel, illetve kiszerelhető konyhamodullal, amely az autón kívül is használható. A Nomad Plus Home gázolajjal működő kiegészítő fűtést, kerékpárszállítót, 220 voltos intervert (külső és belső csatlakozókkal), valamint árnyékoló elősátrat is kínál.

Az extra elektromos igényeket egy 100 amperórás kiegészítő akkumulátor, 12V-os és USB csatlakozók elégítik ki, a kényelemről szabályozható fényerejű LED-es belső világítás, szellőzőállásba tolható hátsó ablak, továbbá elektromos szivattyúval működő, nagyobb vízkapacitású zuhany gondoskodik.

A Toyota Proace Verso Camper alapverziója hajszállal 40 ezer euró alatt indul, a Nomad Plus Home kivitelért mintegy 15 százalékkal többet kell fizetni. Akkor sem kell azonban lemondani a Toyota alapú kempingbuszról, ha ez meghaladja anyagi lehetőségeinket: már 27 500 eurótól elérhető ugyanis a Toyota Proace City Mini Camper, amely eggyel kisebb kategóriában valósítja meg a Proace Verso Camper funkcionalitását.

A kompakt furgonból épített lakóbusz kétféle karosszériahosszal, és egyetlen, igen gazdag felszereltségi szinten érhető el. Az utastér megőrzi öt teljes értékű ülését, az első utasülést azonban speciális kivitelűre cserélték: az egész előre billenthető, és így hátrafelé forduló, párnázott ülőkét kapunk. Így már négyen reggelizhetnek vagy társasjátékozhatnak a hátsó ülések elé beszerelhető asztalkán, amely egyébként a középső ülés helyére is beszerelhető, vagy akár az autón kívül is felállítható.

A csomagtartóban egy moduláris tároló- és rögzítőrendszert építettek ki, amely a hátsó ülések fölé kihajtható kétszemélyes ágyat, a 10 literes zuhanyt és a hűtőszekrényt is magában foglalja. A rendszer ötletes kialakításának köszönhetően a hűtőszekrényhez az utastérből is hozzáférhetünk. Az ügyfelek tetőre szerelhető sátrat is rendelhetnek a Proace City Camperhez, ezzel megduplázva a férőhelyek számát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/