/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A világ leggyorsabb szedánja

2015. április 09. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Hennessey elhintett pár információmorzsát hamarosan érkező Cadillac CTS-V átiratáról. A cég által kezelésbe vett szedán állítólag akár 386 km/órával is képes lesz hasítani, amivel a világ leggyorsabb négyajtósa címére lehet esélyes.

A világ egyik leggyorsabb (Venom GT) autóját előállító Hennessy Performance Engineering most a négyajtósok békés táborában szeretne nagyot durrantani  a Cadillac CTS-V felpaprikázásával.

A négykerekűt a világ leggyorsabb szedánjának építi a cég, így 6.2 literes motorját megfosztja a kompresszortól, helyette pedig két turbófeltöltőt helyez el rajta. Ezekkel együtt lecseréli a gyári dugattyúkat kovácsolt alumínium változatúakra, módosítja a hengerfejeket és a főtengelyt is. A kipufogórendszer sem marad eredeti állapotában, míg a sport légszűrőket a K&N-től szerzi a cég.

Az elvégzett módosításoknak köszönhetően a lóerők száma meghaladhatja akár az ezret (745 kW), így a végsebesség könnyen alakulhat 386 km/óra körül. A Hennessey a típusból mindössze 24 darab elkészítését tervezi, egyelőre ismeretlen áron.

Jó hír azonban, hogy egy nem ennyire brutális szériát is tervez készíteni a cég 750-800 lóerős teljesítménnyel, melyet korlátlanul elérhetnek majd a vevők.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/