/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a virágba borult Lexus UX

2021. február 22. 18:50   |   Autoblog
címkék:  

A Zen Garden névre keresztelt, Lexus UX-ből készített műalkotás különlegessége, hogy a karosszériáját fehér papír virágszirom-imitációk borítják be, több ezer darab.

A második UX Art Car pályázat győztese a klasszikus japánkertek szellemét idézi meg, csak a fényszórók, a Lexus jellegzetes, orsó alakú hűtőmaszkja, a kerekek, a kilincsek, valamint az ablakok maradtak szabadon, hogy a kompakt szabadidőautó használható maradjon a közúti forgalomban, minden mást fehér virágszirmok borítanak.

A Clap Studio művészeinek, Jordi Iranzónak és Angela Montagudnak egy hónap sem kellett ahhoz, hogy elkészítsék pályaművüket, melyet az UX olyan erősségei inspiráltak, mint az innováció, a technológia, a design és a részletekre való odafigyelés. Egy olyan világ lebegett a két alkotó lelki szemei előtt, ahol az emberek és a természet tökéletes összhangban élhetnek.

A feltűnő, művirággal borított Lexus UX-et hat pályamű közül a közönség szavazta meg győztesnek a Lexus Spanyolország honlapján.

A Lexus Spanyolország 2019-ben, a Lexus alapításának 30. évfordulóján rendezte meg az első Lexus UX Art Car dizájnpályázatot és -versenyt. Akkor szintén egy művész páros (Antoñito és Manolín) győzött, mégpedig a Gyorin Kozane (A mérleg páncélja) nevű UX-szel, amelynek karosszériáját pikkelyekre emlékeztető bevonattal látták el. A vörös és kék színű, szerves anyagból készült hálók tökéletesen imitálták egy hal bőrét, a japán művészetben és kultúrában gyakran előforduló motívumot. A színes, háromdimenziós burkolat bio-epoxi gyantából készült, és vászonként húzták rá az UX karosszériájára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/