/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Alfa Romeók versenyszerelésben

2019. július 08. 11:05   |   Autoblog
címkék:  

A hétvégén a Goodwoodi Sebességfesztiválon debütált az Alfa Romeo Giulia és Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Racing limitált kiadása, amelyek a márka Formula 1-be való visszatérésének állítanak emléket. A két különleges modell a jelenkor legerősebb Alfa Romeo autói.

A két exkluzív kiadás motorterében a Ferrari-eredetű 2,9 literes V6-os biturbó motor tuningolt változatát találjuk, amely a finomhangolásnak és a titánium Akrapovic kipufogórendszernek köszönhetően 10-zel többet, 520 lóerőt mozgósít, amihez 600 Nm nyomaték társul. A menetteljesítmények mindkét modell esetében változatlanok, a hátsókerék-hajtású Giulia 3,9 másodperc alatt sprintel százra és megfutja a 307 km/órát, míg az összkerekes Stelvio 3,8 szekundum alatt abszolválja a százas sprintet és eléri a 283 km/órás sebességet.

A két Alfa Romeo Racing modell azonban nemcsak a felpaprikázott motor miatt különleges. A Sauber egyedi aerodinamikai készlettel látta el őket, ami szélesebb küszöböket, első splittert, oldalsó terelőlapokat és hangsúlyosabb hátsó szárnyat foglal magában. Mindehhez adódik az egyedi, kéttónusú Trofeo fehér – Competizione piros festés, amely az Alfa Romeo F1-es versenyautók egyenruhájához hasonlít. Emellett versenyhangulatot teremtenek a nyers karbon tető (a Giulia esetében), a sötét színű felnik (19, illetve 20 colos), a karbon-kerámia fékek piros féknyergekkel, továbbá a karbon diffúzor és tükörházak.

Az utastérben karbonvázas Sparco versenyülések, piros biztonsági övek, szénszál betétes váltókar és bőr/Alcantara sportkormány fogadják a beülőket. A különleges kiadásról Alfa Romeo Racing jelvény tájékoztat.

Az Alfa Romeo Racing modellek már megrendelhetők, az alapáruk az Egyesült Királyságban 89 500, illetve 96 500 font.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/