/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az 1200 lóerős batmobile

2022. szeptember 04. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A különösen könnyű és elképesztően gyors csővázas sportautókat építő brit Ariel előrukkolt új modelljével, a Hipercarral, amelyet az új időknek megfelelően már villanymotorok mozgatnak, brutális 1200 lóerős teljesítménnyel. A batmobile kinézetű kétüléses kupé több mint másfél tonnát nyom, mégis 4,4 másodperc alatt gyorsul 160 km/órára.

Az organikus formai megoldásoktól hemzsegő Ariel Hipercar igazi csodabogár, semmi mással nem összetéveszthető járgány. Alumínium térvázas konstrukció, alumínium segédkeretekkel és szénszálas karosszériával. A karosszériát teleaggatták uszonyokkal és légterelőkkel; a többszintes orr-rész és a függőleges vezérsíkokkal ellátott far döbbenetes látványt nyújt.

Ami a Hipercart mégis megkülönbözteti a többi Ariel modelltől, az a hajtáslánc. A brit manufaktúra a kezdetektől fogva Honda erőforrásokat épített be autóiba, ám a Hipercar már az elektromos éra szülötte. Esetében mind a négy kerékre jut egy villanymotor, egyenként 220 kW-os (299 LE) teljesítménnyel és 450 Nm-es nyomatékkal. Ez közel 1200 lóerős összteljesítményt és 1800 Nm-es össznyomatékot jelent. Az összkerékhajtású Ariel Hipercar hihetetlen 2,09 másodperc alatt katapultál százra, 97-ről 193 km/órás sebességre pedig 3,51 másodperc alatt gyorsul fel. Ezek igen félelmetessé teszik, ezért lesz belőle hátsókerék-hajtású verzió is, 440 kW-os (598 LE) teljesítménnyel és 900 Nm-es nyomatékkal.

A Hipercar az erejét egy 800-voltos, 62 kWh-s akkumulátorból meríti, amely önmagában 241 kilométeres hatótávolságot szavatol. Ám ez még nem minden, a mérnökök egy Cosworth fejlesztésű, hatótávnövelő mikroturbinát is beszereltek az autóba. A kicsi és mindössze 50 kg tömegű kiegészítő egység 48 lóerőnyi plusz teljesítményt generál, s a későbbiekben hidrogénnel is képes lesz üzemelni.

Az Ariel Hipercar 18 hónap múlva jut el a sorozatgyártásig, s Európában, illetve Ausztráliában is kapható lesz. Az árakról még nem nyilatkoztak, de belsős információk szerint az nem haladja majd meg az 1 millió angol fontot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/