/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az angol, ami szupersportkocsikat reggelizik

2014. május 09. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A sportautók között külön kasztot képvisel a brit Ariel Atom, amely a sebesség legintenzívebben átélhető élményét adja. A fél tonnánál alig nehezebb csővázas kétüléses leírhatatlan amit produkál, akinek már volt szerencséje hozzá, sohasem felejti el. A legújabb 350 lóerőt produkál.

A somerseti központú gyártó folyamatosan tökéletesíti közúti rakétáját, most az Atom 3.5R változatot mutatta be. Ennek farába is a Honda 2 literes iVTEC benzinmotorját építették, amelyet immár tíz éve használ az Ariel. A kompresszorral megtámogatott egység jelenleg 350 lóerőt állít elő, amit egy új Sadev hatfokozatú szekvenciális versenyváltón keresztül ad át a hátsó kerekeknek. A felváltások kuplungozás nélkül, 40 milliszekundum alatt mennek végbe, de a visszaváltások sem tartanak tovább 50 milliszekundumnál. Ha szükséges, a szerkezet öt fokozatot képes visszapakolni kevesebb mint egy másodperc alatt.

Az Ariel Atom 3.5R mindössze 550 kilogrammot nyom a mérlegen, így hajmeresztő dolgokra képes. Álló helyzetből 2,6 másodperc alatt gyorsul fel 96 km/órára, 160 km/órára 6 másodperc alatt jut fel, míg a végsebessége 250 km/óra. Hagyományos értelemben vett ajtók és szélvédő nélkül.

Az Atom 3.5R Öhlins gátlókkal érkezik, a rugók keménységét azonban a vevő határozhatja meg és a korlátozottan önzáró hátsó differenciálművet is a pilóta vezetési stílusához hangolják. A kuncsaft emellett kérhet egyedi felépítményt, eltérő kerekeket, gumiabroncsokat és fékeket.

Az első Ariel Atom 3.5R modelleket még idén átvehetik a tulajdonosaik, az alapár pedig nettó 54 ezer angol font, tehát körülbelül 20 millió forint.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/