/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az angol, ami szupersportkocsikat reggelizik

2014. május 09. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A sportautók között külön kasztot képvisel a brit Ariel Atom, amely a sebesség legintenzívebben átélhető élményét adja. A fél tonnánál alig nehezebb csővázas kétüléses leírhatatlan amit produkál, akinek már volt szerencséje hozzá, sohasem felejti el. A legújabb 350 lóerőt produkál.

A somerseti központú gyártó folyamatosan tökéletesíti közúti rakétáját, most az Atom 3.5R változatot mutatta be. Ennek farába is a Honda 2 literes iVTEC benzinmotorját építették, amelyet immár tíz éve használ az Ariel. A kompresszorral megtámogatott egység jelenleg 350 lóerőt állít elő, amit egy új Sadev hatfokozatú szekvenciális versenyváltón keresztül ad át a hátsó kerekeknek. A felváltások kuplungozás nélkül, 40 milliszekundum alatt mennek végbe, de a visszaváltások sem tartanak tovább 50 milliszekundumnál. Ha szükséges, a szerkezet öt fokozatot képes visszapakolni kevesebb mint egy másodperc alatt.

Az Ariel Atom 3.5R mindössze 550 kilogrammot nyom a mérlegen, így hajmeresztő dolgokra képes. Álló helyzetből 2,6 másodperc alatt gyorsul fel 96 km/órára, 160 km/órára 6 másodperc alatt jut fel, míg a végsebessége 250 km/óra. Hagyományos értelemben vett ajtók és szélvédő nélkül.

Az Atom 3.5R Öhlins gátlókkal érkezik, a rugók keménységét azonban a vevő határozhatja meg és a korlátozottan önzáró hátsó differenciálművet is a pilóta vezetési stílusához hangolják. A kuncsaft emellett kérhet egyedi felépítményt, eltérő kerekeket, gumiabroncsokat és fékeket.

Az első Ariel Atom 3.5R modelleket még idén átvehetik a tulajdonosaik, az alapár pedig nettó 54 ezer angol font, tehát körülbelül 20 millió forint.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/