/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: Az Audi jövőbe mutató kombija

2015. március 03. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Talán az eddigi legszebb kombi ölt testet az Audi legújabb koncepciójában, a Prologue Avantban. A négykarikások hatalmas puttonyosa a jövendőbeli kombi modellek várható kinézetét vetíti elénk.

Az Avant filozófia átirataként értelmezett koncepciót a szedánon már megismert front rész jellemzi a hatalmas hűtőráccsal és légbeömlőkkel, valamint a Mátrix Lézer fényszórókkal. Továbbhaladva először a 22 collos alufelnik, az egyenes övvonal és a lágyan ívelő tető tűnhet fel, míg az autó hátuljához érve a hatalmas harmadik féklámpa, az egybe érő hátsó lámpatestek és a két alsó krómbetét teszi jellegzetessé azt.

A belső egyszerű, de végtelenül elegáns lett, köszönhetően a faberakásnak, az alumínium díszítőelemeknek és a bőr használatának, ennek ellenére természetesen csúcstechnológiával találkozhatunk a kabinban. Három érintőképernyő, valamint két leválasztható hátsó OLED megjelenítő áll a négy főt befogadni képes utastér rendelkezésére.

A koncepcióban az erőt egy dízel hibrid hajtáslánc biztosítja, melyek tagjai egy 3.0 literes V6-os TDI és egy 14,1 kW-os akkumulátorral megtámogatott elektromotor. Az elektromos hálózatról is tölthető rendszer összteljesítménye 455 lóerő (335 kW) és 750 Nm. Így a méretes kombi állítólag beéri 1,6 liter gázolajjal, miközben akár 5,1 másodperc alatt képes százra ugrani, s meg sem torpan a 250 km/órás elektromos leszabályozásig. Tisztán elektromos üzemben egyébként 54 km a maximális hatótáv.

Az először Genfben bemutatkozó Prologue Avantot olyan további elemek teszik egyedülállóvá, mint az adaptív légrugók, a karbon-kerámia tárcsafékek, illetve a dinamikus összkerékhajtás, mely magában foglalja az akár 5 fokot is elfordulni képes hátsó kerekeket a jobb kanyarodásért és magasabb stabilitásért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Öregpacó
2015-03-03 - 08:50

Már elnézést, de nem hókotrónak szánták?


*/