/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az Audi R8 Zöld Pokol kiadás

2020. szeptember 29. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi R8 LMS 2012 óta öt összetett győzelmet aratott a Nürburgringi 24 órás versenyen, azaz a Zöld Pokolban, amelyet a világ egyik legkeményebb hosszútávú versenyének tartanak. Ennek a nagyszerű sikertörténetnek emléket állítva, az Audi Sport GmbH most egy limitált különkiadást dob piacra az R8 szupersportautóból.

Az utcai sportkocsi és a versenyautó közötti szoros kapcsolat az idei 24 órás futamon is megfigyelhető lesz, az 1-es rajtszámú GT3 versenyautó ugyanis ugyanolyan sötétzöld színű fóliázást visel majd, mint az R8 green hell kiadás.

Az R8 green hell kiadás exkluzivitása első ránézésre egyértelmű. A „Green Hell” témának megfelelően a karosszériát sötét Tioman zöld színre fényezték, s az első fedélen, az A-oszlopokon, a tetőn, továbbá a faron matt fekete fóliázás látható. Kérésre egyébként az autó megrendelhető íbisz fehérben, Daytona szürkében és mythos feketében is. A pengemotívumokon és az első szélvédőn fényes fekete “Green Hell R8” feliratok olvashatók. A különkiadás matt fekete stíluscsomagot is kap, s a 20 colos kerekeit is matt feketére fényezik. A pontot az i-re a piros szálcsíkozás teszi fel.

Az utastérben bőr-Alcantara kagylóülések kaptak helyet, ezenkívül Alcantara szövet borítja az oszlopokat és a mennyezetet, a kormánykereket, a műszerfal árnyékolóját, valamint az ajtók könyöklőit, a térdtámaszokat és a középső könyöklőt is. A szegélyvarrások színe körös-körül kékeszöld “Kailash fern”. A szőnyegek „Green Hell R8” logót viselnek.

Az R8 green hell edition alapja az Audi R8 V10 performance quattro kupé, tehát mozgatásáról egy szívóüzemű V10-es aggregát gondoskodik, 620 lóerővel. A széria hétfokozatú S tronic váltóművel a négykerék-hajtású kupé 3,1 másodperc alatt katapultál százra és eléri a 331 km/órás végsebességet is. A hátsó tengelyen mechanikusan záró differenciálmű fokozza a menetdinamikát és a tapadást.

Az Audi R8 green hell editionből összesen 50 darabot készítenek. Németországi alapára 233 949 euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/