/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az Audi új elektromos versenyautója

2018. április 10. 11:10   |   Autoblog
címkék:  

A világ legnépszerűbb autós szimulátora, a Gran Turismo számára számos autógyártó tervezett már virtuális szupersportautót, ám az Audié az első működő tanulmány, amelyet nemcsak virtuális, hanem valódi versenypályákon is be fognak vetni. A 815 lóerős, villanyhajtású Audi e-tron Vision Gran Turismo első körben a római Formula E futamon versenytaxiként szállít majd utasokat.

A Sony Playstation konzolra írt Gran Turismo szimulátorjáték 15. születésnapján a fejlesztő cég elnöke és a sorozat producere, Kazunori Yamauchi felkérte a nagy autógyártókat, hogy álmodjanak meg egy szuperautót a hatodik epizód számára. A gyártók örömmel fogadták a felkérést és minden fantáziájukat kiélve álomautókat alkottak a játékhoz. Néhányukból életnagyságú makettet is készítettek. Az Audi e-tron Vision Gran Turismo is ilyen, ám működő elektromos hajtáslánca van, amelyet szerencsések április 14-én már meg is tapasztalhatnak. A Formula E versenysorozat római futamán ugyanis az autó versenytaxiként utasokat fog szállítani.

Az Audi e-tron Vision Gran Turismo dizájnjával és festésével a legendás, 1989-es Audi 90 quattro IMSA GTO-ra emlékeztet, amely az észak-amerikai IMSA-GTO versenysorozatban ért el komoly sikereket olyan pilóták révén, Hans-Joachim Stuck, Walter Röhrl, Hurley Haywood és Scott Goodyear. S a villanyhajtású gépcsoda legalább olyan gyors, mint öthengeres turbómotorral szerelt elődje. Állandó, teljesen elektromos quattro négykerék-hajtást kapott és nem kevesebb, mint három villanymotor dolgozik benne. Ezek egyenként 200 kW teljesítményűek; kettő a hátsó tengelyt hajtja, egy pedig az elsőt. Összesen 600 kW, tehát 815 lóerő teljesítmény kifejtésére képesek. Az e-tron Vision Gran Turismo minden lóerejére 1,78 kilogramm jut (önsúly: 1450 kg), így 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára.

A futurisztikus versenytaxi idén minden európai Formula E futamon és számos más eseményen feltűnik majd. Volánját a korábbi DTM pilóta, a svájci Rahel Frey és a Le Mans-győztes, olasz Dindo Capello tekeri majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/