/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az egyik legnagyobb értékű japán autó

2017. február 14. 10:15   |   Autoblog
címkék:  

Csupán egyetlen japán autógyártónak sikerült valaha is győzelmet aratnia a legendás Le Mans-i 24 órás futamon. Mindannyian emlékszünk az 1991-es fényes diadalra, a Wankel motorral hajtott Mazda 787B elképesztő sikerére. Azt az autót a Mazda hiroshimai múzeumában őrzik, viszont egy korábbi verziójú, 767B típusú versenyautót most eladásra kínálnak. Ez lehet minden idők legnagyobb értékű japán autója.

A szóban forgó jármű egyike a három, 1989-ben a Mazdaspeed műhelyéből kikerült 767B típusú Group C/IMSA GTP osztályú versenyautónak. Az 1989-es IMSA 24 órás Daytona versenyen az összetett ötödik helyet szerezték meg, majd Le Mans-ban a hetedik és a kilencedik helyen értek célba. A Mazda 1990-ben a 767B-ből fejlesztette ki a 787B-t, amely végül 1991-ben történelmi győzelmet aratott a világ egyik legnehezebb versenyének tartott Le Mans-i 24 óráson. Japán márka azóta sem aratott ilyen diadalt.

A hármas számú Mazda 767B tavaly részt vett a Goodwoodi Sebességfesztiválon, majd alapos felújításnak vetették alá. A 600 lóerős négytárcsás Wankel motorral hajtott gép a becslések szerint 1,8 és 2,4 millió dollár között kel majd el az Amelia Island-en tartott márciusi 10-i árverésen, s ezzel az aukción valaha gazdát cserélt egyik legdrágább japán autó lesz.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/