/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az elektromos csúcs-Volkswagen

2021. április 30. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen a Berlin-Tempelhof repülőtéren tartott digitális világpremier keretén belül bemutatta első tisztán elektromos csúcsteljesítményű modelljét: az ID.4 GTX-et. Az ID.4 GTX az első olyan modulrendszerű elektromos hajtáskoncepción (MEB) alapuló modell, amely kétmotoros összkerékhajtással rendelkezik.

Az ID.4 GTX modellben mind a hátsó, mind pedig az első tengelyen van egy villanymotor. Ezek a motorok együttesen 220 kW/299 LE maximális teljesítményre képesek, és összkerékhajtásként működnek együtt – az ID. családban most először. Az egykori Tempelhof repülőtér hangárjában megrendezett világpremieren bemutatták, mire képes ez az intelligensen vezérelt összkerékhajtás: az ID.4 GTX könnyedén megbirkózott egy 37,5%-os meredekségű rámpával. Az ID.4 sorozat csúcsmodellje 3,2 másodperc alatt gyorsul fel 60 km/órás sebességre, százas tempóra pedig 6,2 másodperc jut fel. Az elektronikusan szabályozott végsebessége 180 km/óra.

Az ID.4 GTX-en a jól ismert fénycsíkot erőteljes és dinamikus elemekkel kombinálták – ilyen például a nappali menetfényt alkotó három méhsejt alakú elem. Az újratervezett lökhárító és az X-et formázó féklámpával szerelt 3D LED-es hátsó lámpák vonzzák a tekintetet a jármű hátulján. A jármű színe emellett dominánsabb, mint a hátsókerék-hajtású modellek esetén. A tető és a hátsó spoiler fekete, a tetőkereten végigfutó sáv magasfényű antracit.

A belső tér ugyancsak új színkoncepcióval mutatkozik be. A műszerfal felső része és az ajtók műbőr betétjei a fenntarthatóságot jelképező sötétkékes X-Blue árnyalatban pompáznak. A piros kontrasztvarrás itt is és az üléseken is hangsúlyos. A GTX logó megjelenik a kormánykeréken, a küszöbléceken és az első üléstámlák felső részén.

A Volkswagen célja az, hogy 2030-ra az elektromos járművek eladásának aránya Európában elérje a 70 százalékot. 2050-re klímasemlegessé akar válni.

Az ID.4 GTX idén nyáron érkezik az európai piacokra. Németországban 50 415 euró az alapára, amelyre az ügyfelek 7500 eurós támogatást igényelhetnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/