/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az elektromos Škoda buggy

2017. június 20. 09:50   |   Autoblog
címkék:  

A Škoda műszaki kollégiumának tanulói minden évben építenek egy autót, amellyel inspirálhatják az ország legfiatalabb mérnökeit. Idén egy tető nélküli, elektromos hajtású beach buggy-t készítettek 1500 órányi munkával.

A Škoda műszaki kollégiumának 900 tanulója közül 21-en álltak neki tavaly októberben egy villanyhajtású buggy megépítésének, amelyet Elementre kereszteltek. A 17-18 éves diákok egy Citigo városi kisautót vettek alapul, amelyet beach buggy stílusban megszabadítottak az ajtóitól, az ablakaitól és a tetejétől, no meg a hátsó üléseitől. Motorházteteje alatt sem belsőégésű erőforrás dolgozik, hanem egy 60 kW (82 LE) teljesítményű elektromotor.

Az Elementnek nincsen teteje és az oldala is egyedi kialakítású. A hátsó ülések és a csomagtartó helyét pedig befedték. A legbonyolultabb feladatot az egyedi karosszériaelemek legyártása jelentette, de a diákok ügyessége folyamatosan nőtt. A 17 fiú és 4 lány több mint 1500 munkaórát fektetett a projektbe; szakterületük szerint akadt közöttük karosszériafényező, autóvillamoságis, lakatos, motorszerelő és logisztikus is.

A Škoda ipari tanulói 2014 óta minden évben előállnak egy saját járművel. Akkor egy kétüléses Citigóval rukkoltak elő, 2015-ben egy Fabia-alapú pickupot készítettek, tavaly pedig a Rapid Spaceback kupé változatát vezették elő.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/