/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az első nyitott tetős biztonsági autó

2019. május 12. 11:20   |   Autoblog
címkék:  

Monacóban, az elektromos nagydíj előtt leleplezték az új biztonsági autót, amelyet az ABB FIA Formula E világbajnokság hivatalos partnere, a BMW szállított. A BMW i8 Roadster Safety Car a világ első biztonsági autója, amely nyitott utastérrel is használható.

Az új biztonsági autót egy hibrid i8 Roadster modellből alakították ki. Strukturális megerősítésekre nem volt szükség, ám néhány olyan módosításra igen, amiket a versenypályás használat tett szükségessé. Megkurtították az első szélvédőt, 15 mm-rel megültették a karosszériát, FIA által engedélyezett bukóketrecet építettek be, M karbon kerámia fékrendszert installáltak, a leszorítóerő növelése érdekében pedig első splittert és nagyméretű hátsó szárnyat illesztettek a kocsira.

Emellett minden olyan szerelvény felkerült az autóra, amitől biztonsági autóként tekinthetünk rá. Megkapta a fényhidat, ami minden irányból jól látható, továbbá kommunikációs és GPS antennát is szereltek rá. Az utastér plusz tartozékai a kiterjedt kommunikációs rendszer és a hátranéző kamera.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/