/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az igazi Mario Kart – videóval

2017. május 28. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mi sem mutatja a japánok leleményességét és játékosságát jobban, minthogy megalkották a valódi Mario Kartot Tokió utcáin a mindenre kíváncsi turisták számára. Persze az efféle túrákkal már sok gondja akadt a többi közlekedőnek, így a rendőrség is rászállt az ügyre.

Érdekes cosplay túrára lehet jelentkezni a japán fővárosban, a kíváncsi turisták ugyanis Mario és társai jelmezeibe bújva, gokarttal járhatják be Tokió utcáit, ami egyfelől vicces, másfelől viszont veszélyes jelenség.

Sajnos az elmúlt két hónapban már tizenkét baleset írható a különleges túra számlájára, melyből tízszer külföldi turisták voltak az érintettek, így a helyi rendőrség igyekszik betiltani, vagy legalábbis szabályozni az ön- és közveszélyes szórakozást. A legfőbb probléma, hogy a kis négykerekű járgányok volánjánál ülők is éppúgy nyomkodják telefonjukat, mint autóban utazó társaik, csakhogy mindenféle védő felszerelés nélkül, az országban ugyanis a gokartok a segédmotoros kerékpárok kategóriájába tartoznak, így sem bukósisak, sem pedig biztonsági öv használata nem kötelező rajtuk. A figyelmetlenség pedig már egy külön faktor: sokszor piroslámpán halad át az egész konvoj vagy épp az út közepén cikáznak jobbra-balra.

Pedig az ötlet jó és működik, egyszerűen csak szabályozni kéne, hol és hogyan közlekedjenek a videojátékon nevelkedett játékosok a valóságban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/