/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az új Oettinger Golf GTI

2021. május 18. 14:10   |   Autoblog
címkék:  

A Golf GTI a sportos kompakt autók ikonja, a Volkswagen történelmének egy fontos darabja és így az Oettinger életében is meghatározó. A népautók legöregebb németországi nemesítője a GTI 45. születésnapja alkalmából most bemutatta a nyolcadik generációs modellhez tervezett aerodinamikai kiegészítőket.

Az Oettingernél a Golf, és különösen a Golf GTI iránti szenvedély a mai napig töretlen. A cég 1977-ben a Frankfurti Autószalonon leplezte le azt a GTI prototípust, amely széles körben lenyűgözte a tömegeket: a kocsit egy 1,6 literes, 16-szelepes tuningmotor vitte, amely 136 lóerőre volt képes. Ez volt a világ első nagy sorozatban gyártott 16-szelepes erőforrása.

A GTI modell 45. születésnapjára az Oettinger bemutatta aerodinamikai programját a nyolcadik generációs GTI-hez. A palettán egyelőre egy első spoiler, egy tetőlégterelő szárny és egy hátsó diffúzor szerepel, amelyeket gyári minőségben, RIM műanyagból készítenek el.

A termékeket egy GTI Performance modellre szerelve mutatták meg, amely H&R ültetőrugókat és 19 colos Volkswagen Twinspoke könnyűfém felniket is kapott. Utóbbiak érdekessége, hogy a sofőr oldalán piros, az utas oldalán fekete fényezést viselnek.

Az Oettinger kiegészítők hamarosan bekerülnek a gyári Volkswagen tartozék katalógusba és felszereltethetők lesznek a megfelelő márkakereskedésekben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/