/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy 37 éves Mercedes gyöngyszem

2020. december 01. 18:15   |   Demcsák Gergely
címkék:  

A tűzoltó brigádok által használt járművek jellemzően lelkiismeretesen karbantartott és alacsony futásteljesítményű kocsik, igazi kincsek. A klasszikus Mercedes modellekkel is foglalkozó Lorinser a közelmúltban pedig rátalált egyre, egy 37 éves, nem egészen 19 ezer kilométert futott Mercedes-Benz G-osztályra.

A Mercedes-Benz G-osztály robusztus, kiváló terepjáró képességű járműként vált legendává. Idestova már 41 éve gyártják és nem valószínű, hogy egyhamar kivezetik a kínálatból. Az első, W460-as széria 1992-ig készült, ötféle karosszériával és számos egyedi felépítménnyel. Sok németországi tűzoltóság is vásárolt belőle. Széles körben nem terjedt el, mert sohasem volt olcsó, annak ellenére hogy meglehetősen puritán kialakítással érkezett. A Lorinser Classic példányában legalább a szervokormány benne van.

Egy 280 GE modell, amely akkoriban a legerősebbnek számított. A 2,8 literes soros hathengeres benzinmotor 156 lóerőt teljesített és nagy étvágya volt – bár ez nem volt lényeges szempont. Vészhelyzetben minden másodperc számított, s ezzel a Mercedessel lehetett sietni. A kiépített utaktól távol pedig a kapcsolható összkerékhajtásra, a kétfokozatú osztóműre és a két zárható differenciálműre lehetett támaszkodni.

Az utastérben a korra jellemző kockás huzatos üléseket és ajtóbelsőket láthatjuk, ám az öt ülésből csak hármat hagytak meg. A hátsó traktust kazánlemezzel bélelték ki, szállítójárművé alakítva át az autót. Vonóhorgot is emiatt találunk rajta – a tűzoltósági G-osztály speciális Ehrsam utánfutót is húzhatott maga után, tömlőkkel megrakva.

A különleges, 18 700 kilométert futott G-osztály eladó, 55 ezer euróért kínálja a Lorinser Classic.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/