/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy fotón az összes Le Mans-i 24 órást nyerő Audi

2015. május 18. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hamarosan elrajtol a 83. Le Mans-i 24 órás futam, melynek apropóján a német gyártó összecsődítette az eddigi megmérettetéseket diadalmaskodó négykerekűit az egyszerű, benzines R8-tól az R18 diesel-hybrid csodagépig.

Kevesebb, mint egy hónap múlva indul a 83. Le Mans-i 24 órás verseny, aminek tiszteletére az Audi felsorakoztatta eddigi győztes járgányait egy fotó erejéig.

A 13 darab autó az elmúlt 15 év alatt jött össze a német prémiummárkának, ezzel pedig korunk legsikeresebb résztvevőjének számít a híres viadalon – csak a Porsche számlál az Audinál eggyel több győzelmet, ám ezeket még a XX. században érte el.

A híres Circuit de la Sarthe, több mint tíz kilométeres aszfaltcsíkját először az R8 LMP1 hódította meg a négykarikások részéről, melyet három újabb győzelem követett sorozatban. Az egyetlen (V8-as) benzinmotoros ingolstadti gépet az R10 nyugdíjazta 2006-ban az első modernkori dízel versenyautóként, ráadásul 2006-tól 2008-ig mind a három szezonban diadalmaskodni tudott.

A sikerautót az R15+ V10 TDi követte 2010-ben, mely az egynapos verseny leforgása alatt új távolsági rekordot állított fel 5335 kilométerig jutva, végül pedig megérkezett a 2011 óta szereplő R18 dízel-hibrid párosítással, amely – talán mondanunk sem kell, hogy – jött, látott, győzött.

Kíváncsian várjuk, idén mivel rukkolnak elő a négykarikások, hogy beérjék a nagy rivális Porschét az örökranglistán.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/