/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy gyönyörű Ferrari-ritkaság

2018. július 23. 10:55   |   Autoblog
címkék:  

A Ferrarik nem számítanak megszokott látványnak az utakon, hacsak az ember nem él a francia Riviérán, Beverly Hillsben vagy az Egyesült Arab Emirátusokban. S a nemes olasz sportautók között is akadnak ritkábbak vagy olyanok, amiket szinte csak aukciókon láthat a közönség. Ez az 1954-es, Vignale karosszériás Ferrari 375 America is ilyen.

A Ferrari 375 egy exkluzív, drága gran turismo volt, amelyből 1953-ban és 1954-ben mindössze 12 darabot készítettek. Az autók mindegyike egyedi felépítményt kapott, a kocsik zöme három- és ötablakos Pinin Farnia karosszériával látott napvilágot, három kupé és egy kabrió pedig a Vignale stúdió munkája volt. Jelen burgundi vörös/szürke kupé maga Alfredo Vignale egyedi kreációja. A csodálatos masinát az Egyesült Államokba, Wisconsin államba szállították ki egy Indy csapat tulajdonosának. Története során több alkalommal restaurálták, nemrég megkapta a Ferrari Classiche minősítést is.

Az exkluzív 375-ös modellekbe a szokásosnál nagyobb, 4,5 literes Lampredi V12-es motort szereltek, amely három Weber karburátorral etetve 300 lóerőre volt képes. Ez akkoriban kiemelkedőnek számított; nem csoda, hogy 7 másodperc alatt gyorsította a 375 Americát százas tempóra és 257 km/órás végsebességet tett lehetővé a számára.

A vörös/szürke gran turismo hét év után az első 375 America, amit eladásra kínálnak fel. Minden bizonnyal nagy érdeklődés övezi majd az RM Sotheby’s közelgő aukcióján.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/