/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: három BMW koronaékszer G-Power tuninggal

2019. május 13. 10:50   |   Autoblog
címkék:  

A BMW M3 CLS E46, az M3 GTS E92 és az M4 GTS F82 a BMW M történelem ikonjai, amelyek modellgenerációjuk legerősebb képviselőjeként, korlátozott darabszámban látták meg a napvilágot. Ma keresett gyűjtői darabok, amelyek ára stabilan emelkedik. Ez a három példány ráadásul G-Power teljesítménynövelést is kapott, így még különlegesebbnek számítanak.

Mindhárom itt felsorakozott BMW M modellben különböző erőforrás dolgozik. Az M3 CSL-t és az M3 GTS-t szívóüzemű, míg az M4 GTS-t kényszerlélegeztetett aggregát hajtja. Lökettérfogat és hengerszám tekintetében is eltérések vannak; az M3 CLS-t 3,2 literes soros hathengeres, az M3 GTS-t 4 literes V nyolchengeres, az M4 GTS-t pedig 3 literes biturbó soros hathengeres motor mozgatja. Három különböző felépítésű erőforrás, amelyek önálló megközelítést igényeltek a teljesítményük növelésekor.

A 35 éves tapasztalatára támaszkodó G-Power a két szívóüzemű erőforrás esetében egyedi kompresszoros feltöltést alkalmazott, míg a modern turbómotornál a chiptuning, valamint a feltöltő- és kipufogótuning triója mellett döntött. Az M3 CSL E46 475 lóerős lett és a nyomatéka 470 Nm-re emelkedett, az M3 GTS E92 650 lóerőt és 630 Nm nyomatékot tud, míg az M4 GTS F82 680 lóerőre és 860 Nm nyomatékra képes.

Ki ne emlékezne a GRIP műsorvezetőjének, Matthias Malmedie-nek az arckifejezésére, amikor lepadlózta a dupla kompresszorral szerelt 800 lóerős G-Power M6 Hurricane RR-t. Nos, ez a három kompakt G-Power BMW is ágyúgolyóként viselkedik, ugyanakkor mindennapos használatra is megfelelnek.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/