/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Három olasz ritkaság kerül árverésre

2014. december 22. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Három darab, a ’90-es évek elejéről származó, pár ezer kilométert futott olasz sportkocsi kerül kalapács alá Silverstone-ban. A két Ferrari és az egy darab Alfa Romeo összértéke meghaladhatja a 76 millió forintot.

Nagy fogás vár a gyűjtőkre a mai nap folyamán Silverstone-ban, ahol három extrém kevés kilométert futott olasz ritkaság kerül árverésre.

Az autókban további közös vonás, hogy mindegyikük piros színű, 1991-es évjáratú, illetve a teljes eredeti felszerelést birtokolják.

Közülük talán legérdekesebb példány a Ferrari Testarossa, melynek órájában 955 mérföld, azaz 1528 kilométer található, ráadásul a hivatalos bőröndkészleten túl az újonnan hozzá adott Cartier karórát is megtartotta eredeti vevője. Értékét 130 és 150 ezer angol font (52-60 millió forint) közé saccolják.

A következő is egy ágaskodó paripás járgány, ám ezt már kevesebben ismerik, mert a hozzáértők nem tartják igazi Ferrarinak. A Mondial T egyelőre nem számít nagy kapásnak, ám hamarosan elkezdhet felszökni az ára, így ezért a hibátlan, 1180 mérföldes (1888 km) példányért megérheti kifizetni az 50 és 70 ezer font (20-28 millió forint) közötti végső összeget.

Az utolsó keveset futott darab egy Alfa Romeo SZ, amelyből mindössze 998 készült, ezek közül is csupán 100 példány Angliának. Az órájában csupán 502 mérföldet (803 kilométer) számláló olasz sportkocsit a Mondial T-hez hasonló értékűnek tippelik a szakértők.

De keljenek el bármennyiért is, következő gazdájuk minden bizonnyal hűen fogja folytatni az első által megkezdett utat, miszerint csak nagyon ritkán – például különleges rendezvényeken – gurul majd ki velük egy-két próbakörre.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/