/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: ilyen Porsche 911 nincs még egy

2021. november 08. 16:20   |   Autoblog
címkék:  

Fényképek, sapkák és versenyoverallok – egy motorsport karrier tipikus mementói. Paolo Barilla, aki az 1985-ös Le Mans-t egy magán Porsche 956-tal nyerte meg, egy másik, sokkal dinamikusabb emlékeztetőt választott: a 60. születésnapjára a Porsche Exclusive Manufakturral közösen, az új Sonderwunsch program keretében egy új autót építtetett magának.

Az olasz vállalkozó olyan egyedi 911 GT3 (992) modellt szeretett volna magának, amely a Le Mans-győztes versenyautójára hasonlít és maximálisan egyedi kivitelű. A GT3 modell speciális Summer sárga, fehér és fekete fényezést kapott, olyan elrendezésben, mint a versenyautón, s a 7-es rajtszámot viseli, akárcsak az 1985-ös versenygép. A GT3-hoz egyedi hátsó légterelő szárnyat is terveztek, amely a légcsatornában is vizsgát tett. A sárga, fehér és fekete GT3 központi csavaros könnyűfém felnijei is különböző színben pompáznak, elöl fehér, hátul pedig aranysárga tónusúak.

Az utasteret fekete bőr/Alcantara huzatba öltöztették; a küszöbléceken és a műszerfal utas felőli oldalán pedig egyedileg tervezett logót helyeztek el. A logó a 956 és a Le Mans 1985 feliratokat, valamint a versenyautó stilizált sziluettjét kombinálja. Egyedileg, alumíniumból faragták a váltógombot, amely a 956-os magnézium váltógombjára hajaz.

A különleges Porsche elkészítése az első skiccek papírra vetésétől három évig tartott. Barilla végig aktívan részt vett a folyamatban.

A Porsche Exclusive Manufaktur és a Porsche Classic leporolta és új alapokra helyezte a 70-es években működő Sonderwunsch programját, így mostantól bárki készíttethet majd magának személyre szabott, egyedi sportautókat. Paolo Barilla 911 GT3-asa az első ilyen kocsi.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/