/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: ritka Porsche került eladósorba

2014. május 02. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy 1981-ben készült Porsche 928 kabrió keresi új gazdáját. Az eleve kis darabszámban készített szérián belül a vászontetős autókból mindössze nyolcat rakott össze a gyár a Carellivel karöltve.

Valószínűleg nem a Porsche legjobban sikerült modellje a 928-as, hisz túl sokat nem adott el belőle a márka a nyolcvanas években. Hiába volt menő kinézete, orrába rakott V8-asával nem épp a gyárra jellemző megoldások kerültek bele. Ennek köszönhetően azonban harminc év múltán elkezdett felfelé kúszni a ritkaságszámba menő széria ára, így aki birtokol egy jó állapotú példányt, az egyre nagyobbat kaszálhat rajta. Néha viszont a ritka sorozatoknak is akadnak ritkább kivitelei, mint például az eBayen meghirdetett 928 convertible.

Az árverésre kínált modell egy vérvörös fényezéssel és vászontetővel ellátott kiadás, melyet a Porschével együttműködve a Carelli Design készített el. Mielőtt azt hinnénk, egy összegányolt négykerekűről van szó, érdemes megjegyezni, hogy hivatalosan nyolc puhatetős 928 készült a Porsche megrendelésére, ugyanis tervben volt a kivitel későbbi rendes bevezetése. Ennek megfelelően sok alkatrészt és elemet módosítani kellett az autón kívül és belül: többek között új – megerősített – ajtókat, teljesen más csomagtérajtót, csomagteret és belső teret kapott.

Az eladó állítása szerint ő maga abban az autószalonban dolgozott, ahol az 1981-es évjáratú modellt 103 ezer dollárért adták el és állítása szerint az eltelt 33 év alatt mindössze 6333 mérföldet (10 165 km-t) tekertek órájába. A bőrbelső szinte még új, de a 16 collos felnik már később kerültek krómozásra, ahogy a kipufogó sem az eredeti.

Egyébként szerkezetileg teljesen érintetlen a 928 convertible: 4.5 literes V8-as motorjának 230 lóerejét egy háromsebességes automataváltó küldi a hátsó kerekekre. Az 1480 kilogramm tömegű autóra eddig két licit érkezett, melyek közül a magasabb 25 100 dollárt, mintegy 5,6 millió forintot jelent, ám ez még nem érte el a minimálárat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/