/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Toyota Celicából készített Supra

2014. november 08. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy 18 éves autófanatikus úgy gondolta, nem fog tovább eredménytelenül Toyota Supra után keresgélni, hanem épít egyet magának. A donor pedig házon belülről jött hozzá egy korabeli Celica személyében.

Talán egész Európában alig-alig találni a japánok egyik legszebb és legjobb sportgépéből, az 1992 és 2002 között gyártott negyedik generációs Toyota Suprából, mivel akkoriban alig exportáltak az autóból az öreg kontinensre. Épp ezért egy dán fiatal gondolt egyet, és úgy volt vele, hogy nem hajlandó tovább várni a használtautó hirdetésekben hőn áhított négykerekűjére, hanem inkább épít egyet magának.

Ehhez egy sokkal népszerűbb modellt választott, ami ráadásul már magán hordozta a Toyota logót. Az „áldozat” nem más lett, mint egy ’94-es Celica kupé. S mivel az alapforma nem nagyon tért el (a tengelytáv például csak 1 cm-rel nagyobb a Supra javára), a 18 éves építőnek egész kevés dologhoz kellett nyúlnia.

A lökhárítók és a lámpák természetesen megsínylették az átalakítást, továbbá új kerekek is kerültek a japán torpedó alá: elől 235/35 R19, hátul 265/30 R19-es papucsok feszülnek az alufelnikre. Ezt tökéletesen kiegészítik a nagyobb fékek és az Eibach sportfutómű.

Ami a meghajtást illeti, az alapot az akkori legerősebb Celica, a GT-Four motorja adja, melynek 2.0 literes turbós négyhengerese gyári állapotában 242 lóerőt teljesít, ám emberünk kissé átalakíttatta az egységet, valamint megtoldotta egy HKS kipufogórendszerrel, így már 297 paripa várja a gázpedál lenyomását.

A végeredmény magáért beszél. Tényleg szép munka lett a Celica Supra, melyet tulajdonosa 67 000 dán koronáért szeretne eladni – ami 2,8 millió forintnak felel meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/